Briganti - Promo (2012)
(Zenekritika)

Igazából nincs címe a "virtuális arckönyvbe" vésett korongnak, ezért kereszteltem nemes egyszerûséggel Promora ezt a három dalt. Olyan formáció ez, amibe minden "rákenrollernek" azonnal bele kell szeretnie. Kipróbált, sokat megélt arcok gyûjtõhelye, ráadásul valami iszonyat dög sugárzik a dalaikból. Nem hiszed? Mindjárt meggyõzlek! ;)

Barbaró Attila, Boros Pöpi, Csizmadia Dávid, Martonzoli, Szõke Szöszö Gábor... Elég illusztris névsor. Aki nem tudja ezeket a neveket bandákhoz kapcsolni, az nagyon gyorsan szégyelje össze magát, és kezdjen el pótolni! :)

Tehát adott itt 5 rockmuzsikus, akik összeraktak egy olyan bemutatkozó anyagot, ami minden elõzetes várakozásomat felülmúlta. Sõt! A hangzás kiváló, dögös, kellõen koszos, annyira karcos, amennyire kell. Hiába: elõben tolták fel, nem volt szarozás, ráadásul SuperSize... Kell ennél többet magyaráznom? Na ugye, hogy nem!

A hatásokat is felesleges ecsetelnem, mindenkinek egyértelmû lehet, aki rákattint a fészbúk profilra, hiszen "pofátlanul" fel is tüntetik: Stones, Black Crowes... De én még sok mindent kihallok belõle. Baj? Egyáltalán nem. Megintcsak azt tudom mondani: sõt...

Ilyen libabõrözés, áll-leesés utoljára akkor volt, mikor SzöSzö jóvoltából hozzájutottam a kettes Joystixhoz (melynek kritikája szintén megtalálható az oldalon!), illetve mikor elõször láttam anno a Holy Shit! zenekart élõben, a megboldogult esztergomi Molothow Ligetben...

Pöpi iszonyat, milyeneket dobol a számokban... Amúgy is imádom a játékát, mert valami iszonyat feszes, de mégis érzelmekkel teli, pontos, de mégis szabad... Fenomenális! Barbarót mindig is kivételes tehetségûnek találtam, és itt is bebizonyítja, hogy nem tévedtem egy szemernyit sem! SzöSzö... Õ egy ikon számomra. Remek gitáros, és igazi RNR arc! Martonzoli? Imádom! :D Hatalmas figura, és kurva jó basszeres! (Még egyszer megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem, hogy már egy ideje hallgathatom a dalokat! Pontosabban kettõt, még másik változatban, de így még nagyobb katarzis!) Csizmadia Dávid? Nagyon nagy torok! Kurva jó dallamérzék. Ez az ötös remélem meghódítja a világot! ;) Az esélyük megvan rá, és meg is érdemlik!

Nem emelik ki dalt, hiszen csak három (plusz egy) van, de tudom, hogy késõbb sem fognak tévedni! A pontszám pedig csak ez lehet:

10/10000000000000000000000000000000000000000000000000000000! Bár lehet ez kevés...;)

 

Így utólag visszaolvasva tök jó, hogy tudtam "elfogulatlanul írni! :D De ez van, hiszen ezt hozta ki belõlem a cucc! ;)

 

Itt lehet meghallgatni:

http://www.facebook.com/brigantihu

Ric$ - 2012-04-29

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!