Bikini: Elmúlt Illúziók (2011)

Ezen az oldalon Bencével sosem törekedtünk az aktualitásra, ám most szeretnénk ezen picit változtatni. Ennek elsõ jeleként igyekszem/igyekszünk aktuálisabb dolgokról írni. Ezen sorozat elsõ részeként a Bikini zenekar új nagylemezét veszem górcsõ alá.

A legutóbbi, 4 évvel ezelõtt megjelent Õrzöm a lángot album több, mint csodálatos volt. Lukács Peta személyében új szólógitáros érkezett a csapatba, akivel szerintem új lendületet kaptak, ami ott roppant érezhetõ volt, akárcsak a koncertjeiken.
A Bikini közel 30 éves fennállása alatt nem adott ki rossz lemezt a kezei közül, beleértve a Nagy Feróval készült két elsõ korongot is, természetesen. Ezt a sikersorozatot az új lemez sem töri meg.
Bizonyos értelemben számomra elõzõ hanghordozó egyenes folytatása az Elmúlt Illúziók. Már a nyitódalban érezhetõ a tipikus kesernyés jókedv, ami mindig is jellemzõ volt a zenekarra. Féltem, hogy nem tart ki a lendület a teljes dalcsokorra, ám a 10 dalból 8 méregerõs, 2 pedig szimplán jó. Ez kérem semmiképpen sem nevezhetõ rossz teljesítménynek! Sõt!
Meg kell említenem, hogy a hangzás egyszerûen pazar! Oké, egy ilyen kaliberû bandánál ez alap, de akkor is le kell szögezni! Minden hangszer gyönyörûn kivehetõ, ám én a szaxofont egy picit kevésnek érzem ezúttal, ellenben rengeteg gitárt kapunk helyette, és remek, ízes szólókat.
Az album kivitelezése is roppant figyelemre méltó! Kezdjük azzal, hogy az árfekvése már önmagában vásárlásra csábító. 3000 forintért kapunk egy digipack kivitelt, amihez ráadásul bónusz dvd jár, eddig meg nem jelent koncertfelvételekkel, ami, többek között a kedvenc Bikini-dalom élõ változatát tartalmazza (Ne legyek áruló)! A hangulatos borítófotó pedig külön pluszpontot ér nálam!
Nem akarom ragozni, hiszen felesleges is! Ezek a számok önmagukért beszélnek! Kötelezõ vétel!

Csúcspont(ok): Nem mehetek el, A Hold keresõi, Adjon az ég, Az Õrtoronyból
Mélypont(ok): Rossz szám nincs, talán az elsõ kislemezdal, a Szép vagy nem fogott meg annyira. Még…

10/10

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás