A zenekar sosem volt punk! (Rózsaszín Pittbull Interjú 15.07.15.)

Az elmúlt néhány év különösen pörgős volt a Pittbullok háza táján. Az újraindulás után már 4 lemezt adtak ki, Kassai Gabi kilépett, majd nemrég váratlanul visszatért, ráadásul a csapat idén már a 20. életévét tapossa, szóval bőven volt miről beszélgetni Komló fenegyerekeivel. Imi és Zolcsi volt az, aki vállalta, hogy felel a kérdéseimre.

– Két és fél év után újra változott a Pittbull énekesi posztja. Mielőtt rátérnénk Apu visszatérésére meséljetek nekem kicsit arról, mi lett Barnával, illetve milyennek halljátok most, utólag a Rejsz Rojsz lemezt?
– (Imi) Barna külföldön dolgozik, mert kicsit lassú és még csak most fogta fel mit mondott annak idején Gyurcsány. Magára vette, megsértődött és kiment melózni. Abból a pénzből ugyanis amit a Germánéktól kap meg lehet élni, családot eltartani … effélék. Tudod. Ami itthon nem megy. Csak a bátrak maradnak ..mert aki ennyi pénzből itt marad éhen dögleni az igen is: bátor, mint a ló a viccben. Mi itt maradtunk, hiszen nekünk ez a zenekar az életünk. Utólag hallgatva a Rejsz Rojsz-t is az a véleményünk, hogy jó lett. Követte a megkezdett vonalat és kihoztunk mindent belőle, amit az adott szituációban megtehettünk.
– Mikor és miért döntött Kassai Mester a visszatérés mellett?
– (Imi) Fél nyolckor. Böhönyén elfogyott a bor és visszajött. Meg valószínűleg hiányzott már neki a hagyományosnak mondható misék celebrálása és az egri 16-os pince. Talán mi is egy kicsit…

– Milyenek voltak az első próbák, illetve a Rockmaratonos visszatérés?
– (Imi) Az első próba olyan volt, mint ha nem is hagytuk volna ki a közös zenélést 2 és fél évig. Persze volt egy kis szöveg tévesztés stb. de hát az mikor nem. Szóval mindannyian jól éreztük magunkat és rá kellett jönni, hogy az az energia amit mi négyen egymásnak adunk az übereli a Tesla féle, a „The BIG-BANG” és az összes atombomba robbanásakor felszabaduló energiák szorzatának a kétszeresét…ha nem a háromszorosát. A Rockmaraton pedig sütött, mint mindig. Az egyetlen olyan zenei fesztivál ahol nem kell az embereknek műmájerkedni. A helyszín pedig végre tökéletes. Imádtuk!

– Műsoron fogjátok tartani a Rejsz Rojsz dalait is?
– (Imi) Igen tervben van, hogy a közönség kedvenc dalokat bent hagyjuk a koncertprogramban, de csak mert azokat mi is szeretjük. Kár lenne tagadni, hogy az is a zenekar történelmének a részét képezi.
– Idén 20 éves a RP. Készültök valami extrával erre az alkalomra? Tudom, hogy volt már egy jubiluemi koncert, de esetleg új lemez készül?
– (Imi) Na, most nem mondom, hogy erre a kérdésre nem is számítottam… Csak tervekről tudok beszélni, hiszen minden csak abban az adott pillanatban válik konkréttá, amikor meg is valósul. Legkésőbb karácsonyra szeretnénk 1 válogatás CD-t a régebbi dalokkal, 1 teljesen új albumot és lehet, hogy egy videó anyag is elkészülhet. Így bátran állítjuk, hogy Jézus születése napja esemény teli lesz azoknak, akik elviselik munkásságunk gyümölcseit. Akik meg nem azok úgy is keresztények. Megbocsájtanak…

– Jó is, hogy említetted a videóanyagot, mert túlzás nélkül állíthatjuk, hogy azzal bizony hatalmas adósságot törlesztenétek. Miért nem készült eddig sosem RP-DVD? Mondjuk a klipeket sem viszitek túlzásba…
– (Imi) Talán, mert alacsony költségvetésű a zenekar… 🙂
– Értem én, hogy alacsony, de azért én szívesen néznék több Pittbull-klipet, legyen az akár low-budget is! 😀 Akkor ha a lemezt és a válogatást nézzük, bőven tele vagytok tervekkel az idei évre. Arra nem gondoltatok esetleg, hogy ezt a két évtizedet egy könyvben is a hallgatók elé tárjátok?
– (Imi) Csak a halálunk után! 🙂
– Ez azt jelenti, hogy eszetekbe sem jutott, vagy hogy ennyire elvetettétek az ötletet?
– (Zolcsi): Fogjatok mindent rám… 😀
– (Imi): Ha vállalod, hogy te mosogatsz és főzni is te fogsz… meg ugye a szex… Persze elő került már a téma régebben is de valahogy sose jutott el a célig. Miért megírod? Az ötlet egyébként nincs elvetve, csak valahogy tényleg így hozta a sors. Bár, most tovább gondolva tényleg illene hozzánk egy könyv, de csak abban az esetben, ha Bré írással van írva. Helyesbítenék: nyomatva…
– (Zolcsi): Látod, ez egy igazi hülye fasz! 😀
– Nézd, ha csak ezen múlik, akkor csináljuk meg. Tudod jól, hogy rühellem a képeteket, és a Pittbullt se szerettem sosem, szóval semmi más vágyam nincs, minthogy az RP könyvet megírjam… 😉 Szóval akkor?
– (Imi): Ámen!
– (Zolcsi): Én benne vagyok! 😉
– Na, akkor erre lesz tanú rengeteg… 😉
– (Imi): De akkor ne egy ilyen hagyományos hangvételű elmesélem a sztorit a zenekarról, azt közbe elalszom könyv legyen. Szívesen vennék egy történetet ami keveri a valóságot a hülyeséggel, ami megtörtént vagy csak gondolatban. Valami egyedi dolog. Agyhalál pár száz oldalon. Mondjuk 666… Egy színes kutyáról szólhatna, aminek a feje a Kassai, A két mellső lába a Zoli, a 2 hátsó a Petya. Én meg lehetnék mondjuk a Farka…..és akkor ez a kombi élőlény vesz egy Deloreant és vissza megy az időbe 95-be. De mivel az már akkor szar autónak számított, az alumíniumnak meg híján voltak a magyarok a bauxit bányák bezárása miatt, ellopták és leadták a RÓMAIAK a MÉH-be az alumíniumot (a kocsit), így ott maradt. És végig nézi önmaga életét. A lábcseréket, cigányláb stb….így tovább…Hogy fogadta a közönség a váltást szerintetek? Volt nagy meglepődés a Rockmaratonon?
– (Imi) Hát egyértelműen nagyszerűen. Hiszen, hogyan is lehetne azt fogadni, amikor egy szülő visszatér a családjához, pláne ha a gyerekeknek is hiánycikk. A Rockmaratonon próbáltuk egy kicsit fokozni a hangulatot azzal, hogy nem egyből a Kassai lépet a színpadra és jelent meg a csuha alól, hanem a feleségem alul-öltözve. Reméljük egy-két ember azért megmosolyogta a pillanatot.
– Milyen emlékeket őriztek az elmúlt két és fél évről? Barátságban történt az elválás, ahogy Jepy is mondta? Elképzelhetőek akár közös bulik is később a Flegmával?
– (Imi) Kellemes emlékeink vannak és semmi rosszat nem mondhatok. Csak köszönni tudjuk, hogy segítettek átvészelni nekünk ezt a pár évet, maximális odaadással. Természetesen nem fújjunk egymásra és kíváncsian várjuk, hogyan sikerül a Jepynek felépíteni valamit, és hogy mennyire tudja meglovagolni a lovat, amit most kapott. Azt, hogy lesz-e közös bulink velük egyelőre nem lehet tudni, hiszen még a közönség számára egy nem aktív zenekarról beszélünk, de természetesen nem zárkózunk el semmi elől. Nekik a legfontosabb most az, hogy amíg izzik, üssék a vasat.

– Azért 20 év punk az nem kevés idő. Szerintetek meddig lehet ezt csinálni?
– (Imi) Igazából nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, hogy a zenekar sosem volt punk hétköznapi értelemben és nem is szeretjük a kategóriákat. De ha ezen felülemelkedünk és a kérdés helyett a válaszra koncentrálok, azt kell mondjam, hogy igen vagy nem viszont biztosan. Ha még is számban szeretnéd kifejeztetni akkor meg aberrált vagy. Szóval a hülyeséget félre téve amíg jól érezzük magunkat és bírjuk fizikailag, mert tudod a diszkós kurvák nem szopnak, a punk csajok magasan a legjobbak.

– Akkor jól érzem, hogy maximálisan jó a hangulat a bandán belül jelenleg és abszolút hosszú távra rendezkedtetek be?
– (Imi) Igen jól érzed. Ez mindig is így volt, nálunk jó a hangulat, de hogy mennyire hosszú ez a táv azt lövésünk sincs megsaccolni, hiszen lassan már mindenki mögött több van, mint előtte….
– Ez akár még egy jó végszó is lehetne! 😀 Kimaradt valami, amit hozzátennél esetleg?
– (Imi) Talán csak annyi, hogy mindenkinek köszönjük. Azoknak akik szeretnek és azoknak is akik utálnak. Nekik külön! 🙂
– És mit üzentek az Olvasóinknak?
– …az isten bassza meg!

https://www.rozsaszinpittbull.hu/
https://www.facebook.com/rozsaszinpittbull 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás