(Sucker Punch)
(2011)
Rendezte: Zack Snyder

Nos, azt már említettem, hogy szeretem Snyder Úr munkásságát. Ám mikor az Álomháború kijött, és mindenhol sorra jöttek a negatív kritikák, kicsit elbizonytalanodtam, hogy be akarok-e ülni a filmre.

Történet: Baby Doll egy 20 éves csajszi, akit a mostohaapja diliházba zárat Édesanyja halála után. Õ elhatározza, hogy megszökik innen. Ám ez nem kis feladat, hiszen a létesítményt õrzik is, elég rendesen. Segítõi is akadnak, négy másik csaj személyében. Mikor a terv megfenekleni látszana, akkor Baby Doll a képzeletét hívja segítségül…
Az tagadhatatlan, hogy én sem azt kaptam, amit vártam filmtõl. Viszont én, ellenben a sok fanyalgó faszfej kritikussal, nem vagyok elégedetlen a végeredménnyel. Sõt. Nem ez lesz számomra a rendezõ filmográfiájának legjobb darabja, de attól még ez egy jó film! Ezt igenis el kell ismerni. A sztori mûködik, ráadásul a karakterek is egész jók. A pozitív szereplõk szerethetõek, a negatívak utálatosak. Kicsit olyan manga utánérzésem volt sok helyen. Ami nekem jó, hiszen szeretem a mangákat. Te is? Akkor Neked is tetszeni fog az Álomháború.
A rendezés király, a hangeffektek pazarok, a trükkök egyfajta vizuális orgiaként a székhez szegeznek, ráadásul a szinkron is elég tökösre sikerült, ha jelen esetben szabad ezzel a szófordulattal élnem.
A meglepõ végkifejlet pedig már csak a hab volt a tortán. Erõsen ajánlott darab az Álomháború. Ha kikapcsoló, szórakoztató filmre vágysz, akkor különösen!

10/8 

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás