A legtöbb zenekar szeret nagyot álmodni, ez velünk is így van – Privát Affér interjú (16.05.19.)

Manapság egyre gyakrabban bukkannak fel olyan fiatal csapatok, akiket bizony akarva, akaratlanul is érdemes nagy reménységeknek tekinteni. A Privát Affér esetében azt nagyon fontosnak tartom, hogy ezek a fiatalok nem a könnyebb utat választották és pár feldolgozással kezdtek kilincselni a tehetségkutatókban, hanem írtak pár saját dalt és megmutatták a világnak. Ha csíped az alternatív muzsikát, akkor bizony könnyen lehet, hogy Te is új kedvenceket avatsz, vagy legalábbis új felfedezetteket! Farkas Zsombor énekes-gitárossal és Borics Péter gitárossal beszélgettem.

– Miért lettetek pont Privát Affér? Mire utal ez az elnevezés?
Zsombor: – A Privát Affér név igazából részünkről semmire nem utal. Lehet ez így furán hangzik, de sokáig nevünk sem volt, mert nem tudtunk egy jót kitalálni. Végül kinyitottuk a szótárat! 🙂 Aztán ez volt az, ami először megtetszett nekünk és úgy gondoltuk, jól hangzik, fiatalos fülbemászó és ami fontos: magyar.
– Hogy tudnátok leírni a csapat zenei világát? Mik avagy kik a főbb hatásaitok?
Zsombor: – Példaképeink külön-külön vannak igazából, mindenki megpróbálja hozzátenni a saját egyéniségét, zenei világát.
Péter: – Én úgy érzem néha még mi sem tudjuk, hogy igazán milyen zene passzol hozzánk, ezért sok, teljesen különböző hangzásvilágú zenekar számainak feldolgozásával próbálkoztunk már. Vannak olyan zenekarok, akiknek a stílusa vagy hangszerelése különösen tetszik (részemről Coldplay, U2, The Killers, 30 Seconds To Mars), viszont nem igazán akarjuk őket lemásolni, próbálunk egyediek lenni, amennyire lehet. Magyar zenekarok közül leginkább az Intim Torna Illegált vagy a Kowalsky meg a Vegát emelném ki, talán a hangzásunk is ezekre emlékeztet leginkább, de erre nem törekszünk, ez csak így jön magától.
– Rögtön egy videóklip formájában jöttetek elő a Bármi történt című dalotokkal, amiben egy pici PUF utánérzés is van szerintem. Fontosnak tartottátok, hogy rögtön klip is legyen? Miért pont ezt a dalt dobtátok ki elsőnek?
Zsombor: – Egyrészt azért ragaszkodtunk a videóhoz, mert egy videóval sokkal inkább meglehet mutatni kik vagyunk, mint egy szimpla dallal (és mivel ez úgymond a bemutatkozó dalunk, így elég fontosnak tartottuk). Másrészt pedig egy videóval sokkal több ember figyelmét magunkra lehet vonni, mint egy szimpla hanganyaggal (ez be is igazolódott).
– Lehet benne valami, hiszen közel 5000 a nézettsége két hónap alatt. Mi a következő lépés? Hány dalotok van már készen?
Zsombor: – Igen, ráadásul ez első anyaghoz képest nem is rossz. 🙂 Van kész 2 új dal, amiket a május 20.-ai fellépésünkön fogunk is játszani, és június elején, majd ha minden jól megy, elkezdjük a rögzítésüket is.
Péter: – A következő lépés valóban a dalok felvétele lenne és újak írása is, de persze próbálunk minél több helyen jelen lenni, és fellépni, hogy ne csak interneten keresztül hallhassanak minket.

– Milyen hosszú a koncertprogramotok jelenleg?
Zsombor:Május huszadikára egy 1 órás műsorral készülünk, ahol a saját dalok mellett megszólal  majd Imagine Dragons, Intim Torna Illegál, Walk The Moon, Aviicii, One Direction, George Ezra, Coldplay, Maroon 5, OneRepublic, Bruno Mars és The Script feldolgozásokat is hallhat majd, aki ellátogat a bulinkra.
– Azért ez valóban elég vegyes összkép! Az új dalok esetében is valami ilyesmire lehet számítani?
Péter: – Tulajdonképpen az új számok tartalmilag és stílusban is különbözőek, az egyik mondanivalója sokkal nagyobb lélegzetű és komolyabb, míg a másiknak egyszerűbb, fiatalosabb a szövege. Ezeket a komoly/könnyed gondolatokat természetesen a hangszereléssel is próbáljuk érzékeltetni. Így akár két teljesen különböző végeredmény is születhet, viszont én bízom benne, hogy az összes dalunkba bele tudunk majd szőni néhány ránk jellemző motívumot, és felismerhető lesz egyfajta sajátos hangzásvilág.
– Szerintetek mikorra készülhet el a Privát Affér első nagylemeze? Kiadjátok majd kézzel fogható formátumban is? Ti hisztek a CD-ben, vagy inkább az online zenehallgatást választjátok?
Zsombor: – A saját nevemben mondom: még nem tudom biztosan. Egyelőre mindenképpen internetes publikálásban gondolkodunk, hogy minél többen megismerjenek minket. Aztán ha később úgy alakul nyilván nem kizárt, hogy egy CD-re is rárakjuk a dalokat, de ha ilyen lesz az valószínűleg a nagyon távoli jövő. 😀 Jelenleg szerintem nem éri meg CD-be fektetni, főleg egy ilyen kezdő zenekarnak, de majd meglátjuk mit hoz a jövő. 😀
– Mikorra várható a következő klipetek?
Zsombor:
Valamikor június folyamán, ha vége az iskolának megyünk stúdiózni és ahogy azzal készen vagyunk kezdjük is a forgatást. 🙂 Nyár közepéig szeretnénk közzétenni a következő 2 dalt, természetesen mindkettőt videóval együtt!
– Mit gondoltok, meddig juthat ma a Privát Affér?
Zsombor: – Ez a beléfektetett munka mennyiségétől függ szerintem. Szerencsére az igényes élőzenére még napjainkban is van kereslet, nem kizárt a siker, de nyilván szerencse is kell hozzá, meg mint az előbb említettem: a kemény munka. Szóval én remélem a legjobbakat!
Péter: – A legtöbb zenekar szeret nagyot álmodni, ez velünk is így van. Amellett, hogy folyamatosan fejlődünk és tapasztalatot szerzünk, én úgy érzem, hogy tudunk újat mutatni. Persze semmi nem jön egyből. Hogy végül mire jutunk, szerintem inkább függhet attól, hogy meddig tudjuk komolyan csinálni, még fiatalok vagyunk, a tanulmányaink is nagyban nehezíthetik a zenekar életét. Ettől függetlenül szerintem eljuthatunk egy elég magas szintre, hogy ez pontosan mit fog jelenteni, az még a jövő zenéje.
– Mit üzentek az Olvasóknak?
Zsombor: – Én személy szerint azt, hogy ha van egy nagy álmuk akkor ne adják fel hanem harcoljanak érte!

Kövessétek a Privát Affér zenekart a Facebook-on!

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás