A Pap – Háború a vámpírok ellen (Priest – 2011)

Rendezte: Scott Charles Stewart
Fõszereplõk: Paul Bettany, Maggie Q, Karl Urban, Cam Gigandet
Történet: Egy poszt-apokaliptikus jellegû világban az emberek és vámpírok harcban állnak egymással. Mikor a Papság, a harcos rend, megnyeri a háborút az emberiségnek, az élet kicsit helyreáll. Ám a Papokat nem tudja befogadni a társadalom. Mikor az egyik Pap unokahúgát elrabolják a vámpírok, Õ és néhány társa a lány megmentésére indul.

A plakáton virító „A Légió alkotóitól” felirat sok jót nem ígért. A tavalyi év egyik legnagyobb kínzása volt ugyanis a Légió. Nem is tudom, miért néztem végig egyáltalán. Erre a filmre is inkább egyfajta perverzitás vett rá.

Viszont nem bántam meg, hogy megnéztem. Az eredeti képregény misztikuma egész jól fel van építve. A történet mondjuk sok újdonságot nem hoz, és a fordulatok és jelenetek nagy részét is láttuk már, nem is egyszer. Ennek ellenére mûködik a film.

Remek képi világot kapunk, és a költségvetéshez képest pazar megoldásokat is. A szörnyeket is láttuk már máshol, a karakterek sem teljesen egyediek, de talán pont ez a kiszámíthatóság teszi a filmet élvezetessé. Karl Urban kiválóan mutat, és Paul Bettany is a legjobbat hozza ki magából a Lovagregény óta. Maggie Q sajnos nem kapott akkora szerepet, amekkorát érdemelt volna, de sebaj. Remélem lassacskán felfedezik a benne rejlõ lehetõségeket.

A magyar dvd kiadás elég jónak ígérkezik. A szinkron jó, az elõzetesen bejelentett extrák is rendben vannak. Reméljük lesz rajtuk magyar felirat!

Összegzésképpen ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen jellegû filmeket. Horror és Mad Max fanok elõnyben! 🙂

10/6

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás