A Karib-tenger Kalózai: Ismeretlen vizeken

(Pirates Of The Caribbean: On Stranger TIdes)
Rendezte: Rob Marshall
Fõszereplõk: Johnny Depp, Penelope Cruz, Geoffrey Rush, Ian McShane
Történet: Jack Sparrow és társai a fiatalság forrását keresik. Szerintem ennyi éppen elég! 🙂

Sokan úgy vélték, hülyeség folytatni a két „kulcsszereplõ” nélkül a sorozatot. Pedig ez volt talán a legjobb dolog, ami történhetett vele. Így legalább nem kell Keira Knightley színészi és minden egyéb képességeinek hiányától szenvednünk.

A sztori laposabb, mint az elõzõ rész esetében, és a film izgalmi foka is csak a második részét éri el. Ez nem feltétlenül baj, hiszen az elsõ két részen sem rágtuk le a tíz körmünket. Az viszont mindenképpen igaz, hogy az új karakterek jót tettek a mozinak. Elég csak Angelicára gondolnunk, aki minden téren köröket ver elõdjére. Ráadásul Feketeszakáll is remekül teljesít, pont úgy hozz a figurát, mint amilyennek a legendák alapján mindig is elképzeltem.

A rendezõváltás volt az egyik, amiért a legtöbb ember kritizálta a Disney-t. Pedig inkább az írókra fért volna némi dorgálás. Rob Marshall nem most elõször rendezett olyan mozit, amit fészkelõdés nélkül is végig lehet nézni (Chicago, Egy gésa emlékiratai). Eddig filmjei is mûködtek. A színészek is hozzák, amit kell. Szárnyra is kapott egy „legenda” Depprõl, miszerint Õ ezt is csak egy „szar rutinszerepnek” tekinti. Hiszi, aki akarja. Erre mondom én azt, hogy akkor csinálja bárki jobban, ha tudja. Ám azt a legendát, hogy az elsõ rész elsõ forgatási napja után hazazavarták, azt hamarabb elhiszem. Hogy miért? Mert a Disney másmilyennek képzelte Sparrow-t. De Depp nem engedett. Szerencsére… Ugyanis mikor visszahívták, akkor is maradt az eredeti elképzelésénél.

De összegezve a filmet: Abszolút rendben van. Kiváncsi vagyok, mit tartogatnak a következõ epizódok! Már várom õket! Remélem kap egy megfelelõ, kétlemezes, az elõzõekhez méltó dvd kiadást is!

10/10 (Már a cím miatt is! Eddig minden rész annyi volt!;) )

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás