A félszemû (True Grit – 2010)

Rendezte: Ethan és Joel Cohen
Föszereplõ(k): Jeff Bridges, Matt Damon, Hailee Steinfield, Josh Brolin, Barry Pepper
Történet: A kis Mattie édesapját lelövi egy bandita. A helyi hatóságok nem igazán foglalkoznak az dologgal, ezért a 14 éves lány a saját kezébe veszi az ügyet. Felbérli Cougburn békebírót, aki elég véreskezû hírében áll. Az öreg nem akarja magával vinni a lányt erre a veszélyes „kalandra”. Helyette inkább paktumot köt egy texas rangerrel, aki már régen követi a többnevû gazfickót. A lány utánuk szökik, és ez a fura hármas veszi üldözõbe a gyilkost…

A Cohen-fivérek tehetségét nem lehet elvitatni. Elég, ha a Legjobb Film Oscarját is besöprõ, zseniális Nem vénnek való vidékre gondolnunk. Mivel jelen esetben egy remakerõl van szó, kicsit féltem a filmtõl. Kiderült, félelmem alaptalan volt.

A közel két órás játékidõ alatt egy cseppet sem válik unalmassá a film. Végig fenntartotta az érdeklõdésem. A színészek lubickolnak a szerepükben, és szemmel láthatóan élvezték a forgatást. A rendezés remek, a színek, a hangulat, az összhatás mind-mind dícséretre méltó. Valódi western. Imádom a mûfajt, és sajnos kevés a jól sikerült vadnyugati film, de szerencsére a Félszemû újragondolása a jól sikerült darabok számát gyarapítja. Remélem közelgünk egy western-reunionhoz!

A magyar Blu-Ray kiadás mindenképpe figyelemre méltó. Jómagam a fémdoboos kivitelt választottam belõle, és egyáltalán nem bántam meg. A magyar szinkron sajnos csak 5.1-ben szól, nem kapunk DTS-hangot. A megszólalás és maga a szinkron ellenben remekül sikerült. A kép is gyönyörû. Az extratartalom bõ és érdekes. Példaértékû kiadvány! Megéri az árát!

10/10 (Ami magában foglalja a kiadás igényességét is!)

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás