A General Press Könyvkiadó februári újdonságai

A General Press Könyvkiadó februári újdonságai

 

AJÁNDÉK LETÖLTHETŐ KÖNYVJELZŐ!

Ebben a hónapban Jenny Mustard: Okay Days – Nélküled nem megy és Ashley Elston: Az első hazugság című könyvéhez készültünk könyvjelzővel. (A könyvjelzőt az alábbi linkről tudja letölteni és kinyomtatni.)

Letölthető könyvjelzők

line

Jenny Mustard: Okay Days – Nélküled nem megy

Jenny Mustard: Okay Days – Nélküled nem megy

„Inkább egy pocsék nap veled, mint egy átlagos nélküled.”

Londonban beköszönt a nyár, és két fiatal útjai évek múltán ismét keresztezik egymást. Samantha huszonnyolc éves, gondtalan, minden ízében kaotikus, és elsöprő erővel veti bele magát a gyakornoki munkába egy brit marketingügynökségnél. Lucas huszonhét éves, érzékeny, hidegvérű, és próbálja egyben tartani felnőtt élete széteső darabjait. Amikor egy házibuliban újból találkoznak, az évekkel korábban kipattant szikra megint lángra kap közöttük, de tudják, hogy a kapcsolatuk csak rövid időre szól, mert Samnek hamarosan vissza kell térnie Stockholmba.
Az Okay Days egy különbségeken és földrajzi távolságokon átívelő szerelem hétköznapi és bensőséges pillanatait felvillantó, megkapó történet, amely felteszi a kérdést: mikor elég az átlagos, és mit vagyunk hajlandóak feladni az átlagosnál jobb életet hajszolva?

„Magával ragadó… Sally Rooneyra emlékeztet. Összetett és életteli óda a szerelemről, az útkeresésről és a tévedésekről.” – Stylist

Megjelenés: 2024. február 5.
Ár: 3990 Ft
Formátum: 125×200 mm
Kötés: kartonált
Terjedelem: 336 oldal
ISBN: 978 963 452 833 3

line

David Nicholls: Egy nap

David Nicholls: Egy nap

„– Látlak magam előtt negyvenévesen – mondta, a hangjában egy csipetnyi gonoszsággal. – Tökéletesen el tudlak képzelni, itt és most.
A fiú elmosolyodott, de most sem nyitotta ki a szemét.
– Akkor mesélj!”

1988. július 15. Emma és Dexter a diplomaosztójuk napján találkoznak először. Másnap elválnak útjaik, és mindketten különböző irányba indulnak el az életben.

Vajon hol lesznek ugyanezen a napon egy év múlva? Vagy a következő évben?

És az azutániakban?

„Egy briliáns vígjáték, tele félreértésekkel, a szereplők által elkövetett hibákkal és sokfelé ágazó beszélgetésekkel; mindazzal, ami a való életet is alkotja.” – Marie Claire

Megjelenés: 2024. február 8.
Ár: 5490 Ft
Formátum: 143×210 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 496 oldal
ISBN: 978 963 452 847 0

line

Angela Marsons: Eltemetett emlékek

Angela Marsons: Eltemetett emlékek

A rendőrséghez bejelentés érkezik: egy panelház negyedik emeletén egy fiút és egy lányt találtak a radiátorhoz bilincselve, a lány még épphogy életben van. Az ügy a gyilkossági csoporthoz kerül, ahol Kim Stone felügyelő a sok apró bizonyítékot vizsgálva ráébred, hogy a bűnügy minden egyes részlete az ő életének legszörnyűbb emlékét idézi vissza: harminc évvel ezelőtt őt és az öccsét tartották fogva ugyanígy, ugyanennek a panelháznak egy pár emelettel feljebb lévő lakásában. Amikor pedig egy újabb bűneset történik, ahol Kim nevelőszüleinek a balesetét másolja le az elkövető, a felügyelő rájön, hogy valaki az élete legtraumatikusabb eseményeit alkotja újra.
Ám ki lehet ennyire aljas és bosszúra szomjas? Bárki, akit a nyomozó valaha is rács mögé juttatott…

Megjelenés: 2024. február 14.
Ár: 4490 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 352 oldal
ISBN: 978 963 452 829 6

line

Ashley Elston: Az első hazugság

Ashley Elston: Az első hazugság

„Miután az első hazugság elhangzott, a legtöbben hisznek benne. Annak kell a legerősebbnek lennie. Az a legfontosabb. Az egyetlen, amit muszáj kimondani.”

Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.
A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.
Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után.
Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával.

Megjelenés: 2024. február 15.
Ár: 4490 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 328 oldal
ISBN: 978 963 452 831 9

line

Lee Child – Andrew Child: A titok

Lee Child – Andrew Child: A titok

A tettek olykor hangosabban beszélnek, mint a szavak.

A kilencvenes évek elején, az Amerikai Egyesült Államok különböző pontjain köztiszteletnek örvendő tudósok szenvednek halálos balesetet – látszólag egymástól teljesen függetlenül. Mégis felmerül a gyanú, hogy a halálestek között kapcsolat lehet, ezért a Védelmi Minisztérium különleges akciócsoportot hív össze.
A hadsereg színeiben Jack Reacher is megkezdi a nyomozást, fokozatosan göngyölítve fel a titokzatos szálakat, a maga hatásos módszereivel. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megtalálja a halálesetek közötti kapcsolódási pontokat, és elkapja a feltételezett gyilkosokat, megpróbál rájönni újdonsült partnerei mögöttes szándékaira is. Reacher kiváló katona, de mások titkainak a szőnyeg alá söprése nem az ő stílusa.
Küldetése az igazság kiderítése. A kérdés már csak az, hogy Reacher a hivatalos vagy a saját útját járva állítja majd bíróság elé a tetteseket?

Igazi mestermű… Gyors és ütős, akárcsak Jack Reacher, aki teszi, amit tennie kell: fejeket tör be és szabályokat szeg meg, hogy kinyomozza az igazságot. – Daily Express

Sodró akciójelenetek és pár csepp humor… már nagyon vártunk, Jack! – The Times

Megjelenés: 2024. február 23.
Ár: 4990 Ft
Formátum: 137×197 mm
Kötés: füles kartonált
Terjedelem: 272 oldal
ISBN: 978 963 452 835 7

line

Küldj egy könyvölelést!

Egy mit? Bizony! Jól olvastad. Valentin-nap alkalmából miért ne lephetnéd meg a szerelmed vagy az egyik szeretted egy könyvvel? És miért ne lehetne az épp Claire Daverley Éjszakákon át című szívhezszóló kötete? Ráadásul némi édesség kíséretében!
A Líra akciójában mindez díszdobozban a tiéd lehet. A remek olvasnivaló mellett a Tortaadobozból édességműhely mézeskalácscsomagja került a díszcsomagolásba, hogy igazán édes legyen az ünnep.

Az akció részleteivel kapcsolatban ide kattintva tudsz tájékozódni.

Küldj egy könyvölelést!

line

Ekönyv újdonságok

Kasivai Hiszasi: A Kamogava Kifőzde

Kasivai Hiszasi: A Kamogava Kifőzde Melyik az az étel, amiért bármit megtennél, csak hogy még egyszer megkóstolhasd?

Egy csendes kiotói mellékutcában van egy különleges étterem. A Koisi és édesapja, Nagare által vezetett kifőzde csodálatosan extravagáns ételekkel kényezteti a vendégeit. Ám nem ez a fő ok, amiért érdemes hozzájuk betérni…
Az apa-lánya páros ugyanis másféle szolgáltatást is nyújt. Zseniális nyomozói képességeik birtokában képesek újraalkotni egy-egy ételt a vendégeik múltjából: olyan fogásokat, amelyek a kulcsot jelenthetik az elfeledett emlékek felidézéséhez vagy a jövőbeli boldogság megtalálásához. Legyen az marharagu vagy makrélás szusi – az idő homályába vesző receptek étterme kapcsolatot teremt a múlttal, és utat mutat egy szebb élethez.

line

Sabrina Jeffries: A herceg hitvese

Sabrina Jeffries: A herceg hitvese Amikor egy hirtelen jött szikra mindent lángra lobbant.

Egy múltbéli csók az elragadó és éles eszű Miss Olivia Norley-val látszólag már csak egy halvány emlék Thornstock hercege számára. Bár a legjobb partit kereső anyák és lányok világában a férfinak számtalan feleségjelölt kerül az útjába, a hódításairól hírhedtté vált Thorn továbbra is agglegény marad. Egy Oliviával való véletlen találkozás azonban kizökkenti a nyugalmából, hiszen még jól emlékszik a csókjuk utáni zsarolásra, amely mindkettejük nevét beszennyezhette volna.
Ráadásul Thorn féltestvére, Grey egy különleges vizsgálattal bízza meg a kémiarajongó Miss Norley-t egy, a családjukban történt titokzatos haláleset ügyében. A vegyésznek készülő Olivia lelkesen vág bele a kísérletbe, ám arra ő sem számít, hogy Thorn minden lépését árnyékként követi majd. Mindennek a tetejébe pedig valaki meg akarja akadályozni, hogy az igazság napvilágra kerüljön – az illető pedig semmitől sem riad vissza…

„Mámorító… A Hercegi kör-sorozat legújabb része a romantika, a titokzatosság és az izgalom tökéletes elegye.” – Publishers Weekly

line

Freya Sampson: Az elveszített jegy

Freya Sampson: Az elveszített jegy Miután a vőlegénye váratlanul – és meglehetősen csúnyán – szakít Libbyvel, a lány szíve összetörik, az élete pedig romokban hever. Londonba utazik, hogy a nővéréhez költözzön, amíg valahogy össze nem szedi magát. A csomagoktól roskadozó lány felküzdi magát egy piros, emeletes busz felső szintjére, és lehuppan egy idős férfi mellé. A nyugdíjas Frank elmeséli neki, hogy 1962-ben ugyanezen a járaton találkozott egy lánnyal, akinek gyönyörű vörös haja volt, akárcsak Libbynek. Hosszasan beszélgettek, ám soha többé nem látták egymást, Frank ugyanis elveszítette a jegyet, amelyre az ismeretlen lány a számát írta. Az elmúlt hatvan évben a férfi mindennap felszállt ugyanerre a buszra, hátha újra felbukkan a titokzatos lány, akit a lelki társának érzett.
Libby mindennél jobban szeretné, ha Frank még egyszer láthatná az elveszett szerelmét, ezért egy szokatlan társ segítségével munkához lát. A kutatás során Libby arra is rájön, mennyire fontos, hogy megragadja a saját esélyét a boldogságra – mielőtt még túl késő lenne.

Ez is érdekelhet

Kövess minket!

2,844RajongókTetszik
1,731KövetőKövetés
44KövetőKövetés
64KövetőKövetés
1,348FeliratkozóFeliratkozás