(Zenekritika)

Ez az a korong, amit rettenetesen vártam. Valamiért iszonyúan bejön a Beef Story. Élõben is ott vannak, meg a neten fellelhetõ számaik is megfogtak valamiért.
Ami elsõre is kiütközött, hogy Hector egy energiabomba, Della MC pedig egy sokoldalú tehetség. Hector reszelõs, élces hangja pazarul illeszkedik Della simább hangjához. Vagyis nagyon jól kiegészítik egymást. Busta pedig Busta. És kész. Ezen nincs mit ragozni. Ez egy olyan trió, ami nem igazán nyúlhat mellé, gondoltam én...

Ric$ - 2011-04-11

(Zenekritika)

Szerintem az RTM fanok közül kevesen várták annyira ezt a korongot, mint én. Ennek oka igen prózai: Kamion kibaszott jó. Legalábbis szerintem. Ez az EP is engem támaszt alá.
Mondjuk, azt elõre kell bocsátani, hogy akinek Zsolti Oldschool Shit EP-je nem tetszett, az itt sem fogja megtalálni számítását, mert ez az OS testvérének is tekinthetõ. Minden értelemben. Az alapok (Deal Beatz, Killa Tilla, Awful, Fira keze munkája) is inkább a '90-es évek elejét juttatják eszembe, vagyis ez is old school ízû muzsikák gyûjteménye.

Ric$ - 2011-04-11

(Zenekritika)

Mikor elõször hallottam a Fülke formációról nem igazán jött be, amit csinálnak. Ennek oka nemes egyszerûséggel annyi, hogy számomra underground-os a muzsikájuk, amit nem én nem kedvelek. Ellenben ez a z EP mûködik. Sõt. Bár ez elsõre nem volt egyértelmû. A RTM klip kiváló, a szám is alap, ez egyértelmû, egy kivételes brigád remekmûve. Ám, amiért nem volt egyértelmû, az a nyitány. Szerintem a korong leggyengébb dala kapta a rendkívül nehéz hangulatalapozó szerepet. De a negatívumokról ennyi elég is, hiszen többet nem nagyon tudok felhozni.

Ric$ - 2011-04-11

(Zenekritika)

Régi adósságot törlesztek ezzel a kritikával, ugyanis a nagysikerû Revolúció kritika után ígértem meg pár embernek, hogy kivesézem ezt a lemezt is! Alig egy évvel az elõzõ anyag után meg is érkezett az RP újabb gyöngyszeme, a Bongólia. Ráadásul mindjárt két változatban: mesés és mesétlen. A mesés változatban minden nóta elején hallható egy kis szösszenet, amely által az album koncepciója jobban összeáll. Én mindkét változatot kedvelem, ám a mindennapi jövésmenésben inkább a mesétlen szokott szórakoztatni. Az vitathatatlan, hogy magasra került a mérce legutóbb, így elég nagy elvárásokkal álltam neki ennek a lemeznek is. És nem is csalódtam benne. Azt kaptam, amit vártam. Talán még egy kicsit többet is!

Ric$ - 2011-03-29

(Zenekritika)

Ezen az oldalon Bencével sosem törekedtünk az aktualitásra, ám most szeretnénk ezen picit változtatni. Ennek elsõ jeleként igyekszem/igyekszünk aktuálisabb dolgokról írni. Ezen sorozat elsõ részeként a Bikini zenekar új nagylemezét veszem górcsõ alá.

Ric$ - 2011-03-29

[206 - 210]