(Zenekritika)

Valamilyen érthetetlen okból, mikor mentegettük át a cikkeket az elõzõ oldalunkról, ez a kritika lemaradt! Ezt igyekszem most pótolni, ezzel a közel két éves irománnyal! :D
Mint korábban már leírtam, talán többször: Nem szeretem a Guns 'N Roses-t. Sosem szerettem, ezért mikor meghallottam, hogy Hazánk legjobb GNR tribute zenekara kiadott egy saját dalokat tartalmazó lemezt, nem rohantam azonnal, hogy megvásárolhassam.

Talán még ma sem lennék boldog lemeztulajdonos, ha nem látok egy klipet, amit az Én címû dalukra forgattak. Azaz vágtak össze már meglévõ felvételekbõl. (Ezúton is szeretnék gratulálni a zenekarnak, mert 2009 legjobb magyar klipjét sikerült összehozniuk!) Megállapítottam, hogy a nóta kicsit sem 'gánszos', ami jó. Sõt, a nóta is nagyon jó!
Nem is kellett több, azonnal begyûjtöttem a lemezt. És sajnálattal állapítottam meg... Egy fenét! :) Fülig ért a szám, hiszen egy tökös, korrekt mocskos rock lemezt hallgattam végig, újra, és újra!
Voltak ugyan rózsás utánérzések, de voltak zseniális poénok is. Utóbbira remek példa a Két fejed címû nóta elsõ néhány sora, de említhetném a Sör földön teljes szövegét, hiszen aki volt már klubkoncerten, az tudja, hogy ez a nóta tökéletes leírása egy ilyen eseménynek!
A megszólalás álomszerû, igazi mestermunka, gratula a hangmérnöknek! A borító igazolja a lemezcímet, de még így is piros pontot érdemel! Már csak élõben szeretném hallani ezeket a nótákat srácok, illetve már most nagyon várom a következõ, saját nótákat tartalmazó lemezt!

Csúcspont(ok): Én (a lemez legjobbja, kiváló klippel), Sör a földön (igazi klubkoncert feeling), Két fejed van (igazi másnap feeling) és a záró Körülöttem mindenki (Rózsa ízû ballada, nagyszerû szöveggel!Tökéletes zárás!)
Mélypont(ok): Tükörkép (túl gánszos, és ez számomra nem jó! :) )

10/9,5

Ric$ - 2011-10-24

(Zenekritika)

Szerintem kevesen várták ezt a napot annyira, mint jómagam. Ennek oka igen prózai, ám egyszerre bonyolultabb is! :) Eddig minden magyarországi AleStorm koncertrõl sikeresen lekéstem/lemaradtam. Általában rajtam kívülálló okok miatt, de ez a lényegen nem változtat. :)
Most azonban biztos volt a jelenlétem. Bármenyire nem vagyok folk-metal rajongó, a skótok muzsikája megfogott annyira, hogy az elsõ lemzük borítóját a legjobb lemezükön található logoval vegyítve felvarrattam a vállamra. A HammerWorld Heidenfest-játékának nyerteseként az is biztos volt, hogy találkozom a skótokkal, és az aláírások is gazdagítani fogják a tökéletesre sikerült tetkómat! (Hála Vinnie arany kezének!:D)
Hatalmas reményekkel indultunk hát útnak két barátommal a Club202 felé. Robi, aki a sofõr szerepét látta el csütörtök este, finoman szólva, bizonytalanul vezet a Nagyfaluban. Ez, és az idõjárás viszontagságainak köszönhetõen beszámolóm sajnos nem fog kitérni a Skalmöld és a Trollfest koncertjére, ugyanis azokat sikeresen lekéstük... :(

Ric$ - 2011-10-22

(Zenekritika)

Az elõzõ HR lemezrõl is írtam anno kritikát, és azóta is sûrû vendég a discmanemben. Mikor láttam, hogy az új lemez a Hammer mellékleteként jelenik meg, nagyon örültem, hogy nem kell megrendelnem, hanem házhoz jön! :)

Ric$ - 2011-10-16

(Zenekritika)

Szeretek "ezer" éve elfeledett lemezekrõl írni. Ennek mindig más oka van. Van, amikor csak szeretném, ha egy-egy írás hatására olyan is meghallgatná, aki eddig elment mellette, vagy csak nemes egyszerûséggel szeretnék igazságot szolgáltatni az adott lemeznek. Most mindenképpen az utóbbirõl van szó! Meg természetesen az elõbbirõl is...

Ric$ - 2011-10-16

(Zenekritika)

Hát, ha valaki nálam jobban várta ezt a lemezt, az hazudik! A debütalbumot azonnal megrendeltem, mikor megjelent, és rongyosra hallgattam. Azóta is elég gyakori vendég a discmanemben. Minden "hibájával" együtt is imádom!
Sok minden történt a bandával azóta. Doboscsere, és egy új frontember a régi mellé, aki csak énekel. Sidd hangja nálam etalon kategória. (Mindig egy hasonlattal élek, ha valakinek el akarom mondani milyen: Õ a magyar Vince Neil bazzeg!)

Ric$ - 2011-10-09

[196 - 200]