(Zenekritika)

Szerintem kevesen várták ezt a napot annyira, mint jómagam. Ennek oka igen prózai, ám egyszerre bonyolultabb is! :) Eddig minden magyarországi AleStorm koncertrõl sikeresen lekéstem/lemaradtam. Általában rajtam kívülálló okok miatt, de ez a lényegen nem változtat. :)
Most azonban biztos volt a jelenlétem. Bármenyire nem vagyok folk-metal rajongó, a skótok muzsikája megfogott annyira, hogy az elsõ lemzük borítóját a legjobb lemezükön található logoval vegyítve felvarrattam a vállamra. A HammerWorld Heidenfest-játékának nyerteseként az is biztos volt, hogy találkozom a skótokkal, és az aláírások is gazdagítani fogják a tökéletesre sikerült tetkómat! (Hála Vinnie arany kezének!:D)
Hatalmas reményekkel indultunk hát útnak két barátommal a Club202 felé. Robi, aki a sofõr szerepét látta el csütörtök este, finoman szólva, bizonytalanul vezet a Nagyfaluban. Ez, és az idõjárás viszontagságainak köszönhetõen beszámolóm sajnos nem fog kitérni a Skalmöld és a Trollfest koncertjére, ugyanis azokat sikeresen lekéstük... :(

Ric$ - 2011-10-22

(Zenekritika)

Az elõzõ HR lemezrõl is írtam anno kritikát, és azóta is sûrû vendég a discmanemben. Mikor láttam, hogy az új lemez a Hammer mellékleteként jelenik meg, nagyon örültem, hogy nem kell megrendelnem, hanem házhoz jön! :)

Ric$ - 2011-10-16

(Zenekritika)

Szeretek "ezer" éve elfeledett lemezekrõl írni. Ennek mindig más oka van. Van, amikor csak szeretném, ha egy-egy írás hatására olyan is meghallgatná, aki eddig elment mellette, vagy csak nemes egyszerûséggel szeretnék igazságot szolgáltatni az adott lemeznek. Most mindenképpen az utóbbirõl van szó! Meg természetesen az elõbbirõl is...

Ric$ - 2011-10-16

(Zenekritika)

Hát, ha valaki nálam jobban várta ezt a lemezt, az hazudik! A debütalbumot azonnal megrendeltem, mikor megjelent, és rongyosra hallgattam. Azóta is elég gyakori vendég a discmanemben. Minden "hibájával" együtt is imádom!
Sok minden történt a bandával azóta. Doboscsere, és egy új frontember a régi mellé, aki csak énekel. Sidd hangja nálam etalon kategória. (Mindig egy hasonlattal élek, ha valakinek el akarom mondani milyen: Õ a magyar Vince Neil bazzeg!)

Ric$ - 2011-10-09

(Zenekritika)

Mikor egy banda olyan debüt albumot ad ki, mint a Holtidõék, akkor a második korong megírásakor elég komoly nyomás nehezedhet rájuk. Az elsõ ugyanis közel hibátlan volt. Jó hosszú idõ, majdnem 3 év kellett, hogy elõrukkoljnak a folytatással. Viszont megérte rá várni, ez kétségtelen.

Ric$ - 2011-09-25

[191 - 195]