(Zenekritika)

Napjaink egyik legfontosabb nemzeti-rock zenekara, a Romantikus Erőszak idén egy különleges lemezzel jelentkezett, amelyen csupa Petőfi vers megzenésítést hallhatunk. Először kicsit felszisszentem a koncepción, mert nem igazán tudtam elképzelni ebben a oi-zenei közegben azokat a verseket. A RomErt idestova 14 éve hallgatom, szóval biztos voltam benne, ha valaki, hát Balázs meg tudja ezt csinálni jól.

Ric$ - 2014-10-29

(Zenekritika)

Bárhogy is számolom, 2000 már nem most volt. Akkor nyomtak egy kezembe egy magnókazettát, amin egy boxeralsós, tetovált csávó állt, és az volt ráírva: Romantikus Erőszak: Magyar História X. Azóta hallgatom a RomErt, és követem figyelemmel Balázs dolgait. A Szent Suhancokat anno egyszerre tartottam szentségtörésnek és kurva jó ötletnek is, ugyanis ez egy elég veszélyes mezsgye, viszont ha valaki ezt a jelenleg aktív zenekarok frontemberei közül hitelesen meg tudja csinálni, akkor az csakis Balázs. Két kiváló lemez és pár koncert után azt mondom, kell ez a banda nekünk nagyon, az új EP pedig...

Ric$ - 2014-10-05

(Zenekritika)

Jópárszor meghallgattam az új Pitt lemezt, mielőtt nekiálltam ennek az írásnak. Amikor az új felállás lemezes debütjéről írtam a Rózsaszín álom kritikában, akkor leírtam az RP-hez fűződő viszonyom, viszonyunkat, így szerintem érthető, ha azt mondom: talán én még inkább szőrös szívvel nézem, és szőrös füllel hallgatok egy új anyagot tőlük. A Rejsz Royce esetében némileg megkönnyítette a dolgom, hogy az EP 5 dala ide is felkerült, így azért nagyjából tudtam, mire számítsak.

Ric$ - 2014-10-05

(Zenekritika)

Két vallomással tartozom, már a legelején: régen nem szerettem a Depressziót, sőt. Aztán a Vízválasztó előtt, Soda csatlakozásával elkezdett kicsit izgalmasabbá válni a muzsikájuk. Kiforrottabb lett, az arcokkal sikerült összefutni több koncerten a backstageben, interjúztunk, stb., és kiderült: jó arcok. Aztán mikor kijött az előző korong le kellett vonnom a következtetéseket, miszerint baromi jól szól a lemez, és különösen erős is lett. Itt jön a második vallomás: éppen ezért nagyon vártam ezt a lemezt.

Ric$ - 2014-09-30

(Zenekritika)


A svéd In Flames zenekar mindig is közel állt hozzám, így érthető, hogy nagyon vártam már az új lemezt. Sokakkal ellentétben nekem nincs problémám azzal, hogy folyamatosan változik az a zenei világ, amit ők bemutatnak. Voltak természetesen gyengébb albumok, de mindent összevetve azt hiszem, most sincs okunk a panaszra, ha a Siren Charms című korongot hallgatjuk.

Dávid - 2014-09-09

[121 - 125]