(Zenekritika)


A londoni illetőségű The Quireboys az egyik olyan csapat, akik sokkal többre lettek volna hivatottak, mint amit elértek, viszont arról, hogy az igazán nagy áttörés elkerülte Őket, rajtuk kívül nem igazán tehet senki. Oké, nyilván közrejátszott a nagy zeneipari átalakulás, trendek változása, viszont az sem elhanyagolható, hogy az aránylag nagyot szóló első lemez után három évet kellett várni a másodikra, aztán nem sokkal később a csapat be is dobta a törölközőt. Ha a 95-ös fellángolást nem nézzük, akkor egészen 2000-ig kellett várni, hogy újra képbe kerüljenek. Nos, az aktuális lemez már a nyolcadik, vagyis a hatodik az újjáalakulás óta.

Ric$ - 2015-06-05

(Zenekritika)

A Forró Hód számomra a semmiből ugrott elő, és mászott a lejátszómba nemrég, amikor a basszer Sexy megmutatta a cuccost. Instrukció nem volt, mondván majd én megmondom, hogy milyen is ez. Ha a hangszeresek előéletét megnézem, akkor van annyira vegyes az összkép, hogy fogalmam se legyen, mire is számíthatok. Hát nem is volt.

Ric$ - 2015-06-02

(Zenekritika)

Egy ici picit bajban voltam a cuccal, két okból is: ez a djentes téma annyira nem világom, és a bandát sem ismertem túlságosan. Aztán amikor megláttam a híreket, hogy bizony Kevin Talley (Suffocation/ex-Six Feet Under/Chimaira/Misery Index) ütötte fel az EP-t, elkezdett dolgozni bennem a kíváncsiság. Azért ez egy nem mindennapi kooperáció, így gondoltam magam is kicsit utánaolvasok a csapatnak. Nagyon tetszett a névválasztás, a misztikus, itt-ott sci-fi elemek beolvasztása a szövegekbe, előremutató megoldások és a többi. A korábbi dolgaikat hallgatva elismerően bólogattam, és ha nem is lettem rajongó, összességében nagyon pozitív összkép alakult ki bennem róluk. Ezek után álltam neki az Abstract Ritualnak.

Ric$ - 2015-05-31

(Zenekritika)

Az örökifjú, örökmozgó punk-rock csoda már több, mint 30 éves. Gondoltátok volna? Hiába hallgatom Őket már bő 15 éve, konkrétan a Balkán Expressz óta, akkor is durva ebbe belegondolni. Pontosabban már 32 ugyebár, hiszen a tavaly előtti, Alfa Fesztiválos koncert volt a jubileumi buli, ami teljes egészében helyet kapott ezen a korongon. Bónuszként hozzácsaptak 3 új dalt, és ismét az előzőleg jól bevált mellékletes terjesztést választották. Mivel a koncertet élőben sajnos nem sikerült elcsípnem, így roppant kíváncsi voltam korongra.

Ric$ - 2015-05-12

(Zenekritika)

A 2010-es Rollin lemez idején kattantam rá a súlycsoportombeli énekessel bíró texasi fenegyerekekre. Valamiért itthon még nem érzem őket akkora névnek, pedig ez a Pantera jammel a Lynyrd Skynyrdel feeling szerintem bárkinek bejöhet, akinek köze a van a rock metal zenéhez. A közel hibátlan 2012-es Peacemaker után nagyon vártam az új anyagot. Kíváncsi voltam, van-e annál feljebb.

Ric$ - 2015-05-11

[91 - 95]