(Zenekritika)

Kétségkívül a Meliora volt számomra a 2015-ös év egyik leginkább várt lemeze. Bármennyire csalódott sok ember az Imfestissumam dalközpontúbb, már-már poposabb megközelítésében, nekem pont ez a korong tette fel a pontot íz i-re. Az Opus Eponymus egy közel hibátlan debüt volt, de nekem a második korongtól lett kellően árnyalt az összkép. A Meliora elkészítéséhez csatlakozott Klas Åhlund csúcsproducer, hogy Kajla Mónika (Kyle Minoque) és Britney Spears után a srácoknak is rittyentsen valami jót.

Ric$ - 2015-08-25

(Zenekritika)


A Sunset előző EP-je, a Photography elsuhant mellettem anno, csak jóval a megjelenés után fedeztem fel, és bár nem hallgattam agyon, egy kellemes cucc volt. Azóta sok dolog történt a banda körül, amik közül a legfontosabb talán az, hogy lecserélték az akkori dalnokot és már egy új énekessel láttak hozzá a Szívroham EP-nek.

Ric$ - 2015-07-07

(Zenekritika)


A londoni illetőségű The Quireboys az egyik olyan csapat, akik sokkal többre lettek volna hivatottak, mint amit elértek, viszont arról, hogy az igazán nagy áttörés elkerülte Őket, rajtuk kívül nem igazán tehet senki. Oké, nyilván közrejátszott a nagy zeneipari átalakulás, trendek változása, viszont az sem elhanyagolható, hogy az aránylag nagyot szóló első lemez után három évet kellett várni a másodikra, aztán nem sokkal később a csapat be is dobta a törölközőt. Ha a 95-ös fellángolást nem nézzük, akkor egészen 2000-ig kellett várni, hogy újra képbe kerüljenek. Nos, az aktuális lemez már a nyolcadik, vagyis a hatodik az újjáalakulás óta.

Ric$ - 2015-06-05

(Zenekritika)

A Forró Hód számomra a semmiből ugrott elő, és mászott a lejátszómba nemrég, amikor a basszer Sexy megmutatta a cuccost. Instrukció nem volt, mondván majd én megmondom, hogy milyen is ez. Ha a hangszeresek előéletét megnézem, akkor van annyira vegyes az összkép, hogy fogalmam se legyen, mire is számíthatok. Hát nem is volt.

Ric$ - 2015-06-02

(Zenekritika)

Egy ici picit bajban voltam a cuccal, két okból is: ez a djentes téma annyira nem világom, és a bandát sem ismertem túlságosan. Aztán amikor megláttam a híreket, hogy bizony Kevin Talley (Suffocation/ex-Six Feet Under/Chimaira/Misery Index) ütötte fel az EP-t, elkezdett dolgozni bennem a kíváncsiság. Azért ez egy nem mindennapi kooperáció, így gondoltam magam is kicsit utánaolvasok a csapatnak. Nagyon tetszett a névválasztás, a misztikus, itt-ott sci-fi elemek beolvasztása a szövegekbe, előremutató megoldások és a többi. A korábbi dolgaikat hallgatva elismerően bólogattam, és ha nem is lettem rajongó, összességében nagyon pozitív összkép alakult ki bennem róluk. Ezek után álltam neki az Abstract Ritualnak.

Ric$ - 2015-05-31

[91 - 95]