(Zenekritika)

Kicsit hihetetlen, hogy a csajtrió első lemeze, a Fejjel lefelé! már egy éves is elmúlt. Nem töltötték henyéléssel ezt az esztendőt, hiszen a rengeteg koncert mellett arra is volt idejük, hogy megírják és felrántsák a folytatást, Jobb, ha hozzászoksz! címmel. Mivel a debütáló korong elég meggyőző volt, ezért nem volt kérdés, hogy a folytatást is kiemelt figyelem fogja övezni.

Ric$ - 2015-10-11

(Zenekritika)

Megérkezett végre a Paddy And The Rats negyedik lemeze, a Magányos szívek útja. Nagyon hosszú idő telt el a Tales From The Docks óta. Ha jól számolok, három lemezmentes éven vagyunk túl, ami, ha figyelembe vesszük a zenekar életkorát, már-már aggasztóan hosszú. Minél tovább nyúlt a várakozási idő, annál nagyobb kérdőjel volt bennem: vajon érdemes lesz ennyit várni egy lemezre? Meg tudnak újulni? Van még elég puskapor abban a bizonyos hordóban, vagy bizony okkal csúszik az a lemez?

Ric$ - 2015-09-09

(Zenekritika)

A 9MM zenekar totálisan elkerülte a figyelmem eddig a lemezig. Nagyon szeretem a mocskos, karcos, punk-rock muzsikákat, a német színtérre kiemelten figyelek, valahogy mégis elmentek eddig mellettem. Mivel nagyon tetszett a címadó nóta klipje, meg a jópofa borító, gondoltam teszek egy próbát velük és a lemezzel.

Ric$ - 2015-09-08

(Zenekritika)

A berlini Church Of Confidence (mely már 1995-től létezik) egy tökös kis punk-rock csapat, ami nekünk, magyaroknak már csak azért is érdekes lehet, mert esztergomi basszusgitárossal rendelkezik! A trió négyhúrosa már hosszú évek óta odakint él, dörmögi a ritmust itt és a No Exit (aus Berlin)-ben is. Az aktuális hazalátogatásnál hozta el nekem a trió új lemezét, az októberben megjelenő Damnation to the Non-Believers-t. Az előző, In Black & White egy roppant jó korong volt, telepakolva slágerekkel, ezért nem volt kérdés, hogy az lemezt odakint is komoly várakozás előzi meg.

Ric$ - 2015-09-07

(Zenekritika)

Az Overcast egy jó kis dirty rock formáció, ami még 99-ben alakult, de ezt a zenei stílust csak 2010-ben kezdték el művelni. A cikk tárgya az első nagylemezük, ami már elég régóta dédelgetett álom volt a csapat részéről, most végre megvalósult. Kicsit vékony jég a szememben a mocskos rock magyar szövegekkel, mert hát ez pontosan az a műfaj, ami angolul üt igazán. Ezért (is) voltam kíváncsi, mit hoztak ki ebből a korongból.

Ric$ - 2015-09-04

[81 - 85]