(Zenekritika)

Jó 5 év telt el a Bang Bang zenekar első lemeze és cikkünk tárgya között. Érdekelt, mert a számomra roppant jól sikerült debüt (anno csont nélkül rávágtam a 10 pontot, függetlenül attól, hogy volt azért hibája bőven http://ricsandgreen.hu/bang_bang_a_rock_es_a_roll_2010.rag) azóta is elő-előkerült, bizonyos dalokat szerintem még mindig kívülről tudok róla. Ugyan a felállás azóta párszor módosult, érdekelt mit hozott össze a brigád.

Ric$ - 2016-02-26

(Zenekritika)

Ééééééés ez is elérkezett! Megjelent az új Sledgeback lemez, a rejtélyes című 36206. Az előző lemez, a Land of the Freak (Kritika itt: http://ricsandgreen.hu/sledgebacklandofthefreak2014.rag  ) az egyik legnagyobb meglepetés volt számomra tavaly, hiszen Szakácsi Gregről kvázi semmit nem tudtam, amióta elváltak útjai a C.A.F.B.-vel. Tavaly a Grungery zseniális interjúja nyomán fedeztem fel a Sledgeback-et, és azóta komolyabban is belemélyedtem a munkásságukba. Most pedig itt az új lemez, ahol Greget újra hallhatjuk az anyanyelvén dalolni!

Ric$ - 2016-02-18

(Zenekritika)

A tatabányai Black Jack zenekar egy nagyon érdekes banda, hiszen az alap koncepciójuk az volt, hogy nagy slágereket formálnak a rockosra, majd aztán megérkeztek a saját dalok is természetesen, amik közül kapunk most hat darabot, mellé pedig hat feldolgozást is. Tavaly láttam/hallottam Őket először, a Barba Negrában Szasza szülinapi buliján, és hát, finoman szólva nem voltam elragadtatva a csapattól. Aztán idén tavasszal a Sportalsóban a Zorall előtt már sokkal inkább tetszettek, elsősorban a saját dalaik, így vártam a lemezmegjelenést.

Ric$ - 2016-02-11

(Zenekritika)

A tavaly előtti akusztikus kitérő után a Palmetta leszállította év végén a menetrend szerinti fémes aláfestésű táncházba valót is. Amikor anno Kima Norbert, a Titkolt Ellenállás ex-dobosa életre hívta a formációt, nem fogadtam volna rá, hogy ilyen sokáig csinálni fogják a bandát. Arra meg pláne nem, hogy még a negyedik nagylemezen is tudnak újat mutatni.

Ric$ - 2016-02-11

(Zenekritika)

Az Ismerős Arcok zenekarról sok dolog elmondható, csak az nem, hogy szeretnek ülni a babérjaikon. Szép sikertörténet az Övék, példaértékű, ahogy felépítették a karrierjüket az elmúlt bő 15 évben. Szimpatikus volt, hogy amikor a Nélküled című daluk szép sikereket ért el, akkor nem született gyorsan több, hasonló dal, meglovagolva a sikert. A 2012-es, Kerítést bontok, lemeznél azonban egy kicsit megtorpantam, hirtelen nem tudtam hová tenni a lemezt. Évek kellettek, mire azt mondtam, hogy ez igen, valóban egy jó lemez. A Csak a zene! megjelenése előtt beszélgettem Lacával, a banda managerével, aki olyannyira lelkes volt a lemezzel kapcsolatban, hogy talán még nagyobb elvárásokkal ültem neki a lemeznek, mint előtte bármikor.

Ric$ - 2016-02-05

[66 - 70]