(Zenekritika)

Valamikor 2008-ban beszélgettem Gyulával telefonon, szerintem legalább fél órán át csak a De Facto volt a téma, pedig akkor éppen teljesen más miatt hívtam fel. (Még ment a DVD kiadója.) Nem bírtam ki, hogy ne meséljem, mennyire megfogott a Karizma lemez. Ő meg cserébe elmesélte, hogy bizony hamarosan vége a zenekarnak. Nem tudom, hogy a pontos okai mik voltak, mert annyira elkeseredtem ettől, hogy ha vallatnának sem tudnám felidézni azokat. Utána jó ideig nem beszéltünk egymással, csak figyeltem Őt a tehetségkutatókban, az új kiadóját, az általa kiadott könyveket, stb. Amikor bő két éve újra beszéltünk mondta, hogy De Facto talán lesz újra valamikor. TALÁN. Aztán szépen lassan megjött az elhatározás, és újraindult a banda. Nem voltam benne biztos, hogy 2016 alkalmasabb időpont a zenekar számára, mint 2007 volt, abban viszont igen, hogy amivel előrukkolnak, az jó lesz. Vagy inkább reménykedtem csak?

Ric$ - 2016-09-01

(Zenekritika)

Egy kicsit nem figyel az ember, és már meg is jelent az új, sorban már az ötödik Hellyeah lemez. Vinnie Paul-ék úgy néz ki stabilan tartják a két évente egy lemez szokást, azaz már éppen menetrendszerű volt a Blood For Blood folytatása. Anno valahogy sikerült azt a lemezt is egy ponttal jobbra hallgassam, mint amit érdemelt volna, éppen ezért minden igyekezetemmel azon voltam, hogy ez most ne forduljon elő. Annyira nem volt nehéz dolgom.

Ric$ - 2016-08-05

(Zenekritika)

A Rumproof fura egy banda. Az anno Alestorm és Paddy feldolgozásokkal kocsmák mélyét járó rumpusztító kalózok nagy fába vágták a fejszéjüket és felvették első saját dalos EP-t. Az Intro-t és hat dalt tartalmazó Black Flag in the Sky azonban felemás összképet mutat, de a végeredmény korántsem rossz.

Ric$ - 2016-08-03

(Zenekritika)

Mivel a Még nem Éden nekem egy kicsit csalódás volt, elgondolkodtam rajta, hogy akarom-e én annyira ezt az új Vega-lemezt? Aztán természetesen a válasz magamban hamar megszületett, hiszen az Évtized lemeze sem lopta be magát a szívembe azóta sem, mégis megvettem azt is. Majd itt eszembe jutott egy kis anekdota, amit meg kell osszak Veletek.

Ric$ - 2016-06-08

(Zenekritika)

A 2012-es, számomra még a kezdeti lelkesedés alábbhagyása után is maxpont közeli Tökéletes szándék lemez után nagyon vártam a folytatást, és kicsit csalódott is voltam, vagyok, hogy erre bizony négy évet kellett várni. Ha minden igaz, akkor ezt az EP-t is egy nagylemez követi az év vége felé, de most mindenek előtt arra voltam kíváncsi, hogy mit mutat ez a három dal.

Ric$ - 2016-05-15

[51 - 55]