(Interjú)

Sok izgalmas rendezvény zajlik Esztergomban, főleg nyáron, ám tavaly még a személyes kedvencem, az ESZTÖR Napok is tudott tizenkilencre lapot húzni, amikor megcsinálták az Első Magyar Történelmi Képregénytalálkozót! Mivel a rendezvény egyértelmű siker volt, így a folyatás még nagyobb volumenű, egészen hihetetlennek ígérkező esemény lesz. Az ötlet megszületéséről és az idei találkozóról beszélgettem az esemény kitalálójával, Vereckei Andrással, aki civilben tanár, így első kézből látja, hogy a fiatalok vevők-e ezekre a művekre.

Ric$ - 2019-09-03

(Filmkritika)

A Csernobil című, mindössze 5 részes minisorozatról olvastam olyan véleményt – több helyen is- hogy -véget ért a világ legjobb sorozata-. Ez nem kis dicséret az alkotóknak, hiszen a világ talán legnagyobb rajongótáborával rendelkező másik széria, az ugyancsak HBO-berkekben készült Trónok Harcával fejeződött be közel egy időben.

Ric$ - 2019-06-13

(Könyvkritika)


Végre itt a nyár, ráadásul nem csak naptárilag, így ilyenkor előszeretettel állok át a jobbnál jobb ifjúsági regényekre, néha még tinikorunk kötelezőit is elő-előszedve. Szintén a Főnix Könyvműhely gondozásában kiadott Howard Matheu-sorozatnál már pedzegettem, hogy egy-két modernizált hangvételű ifjúsági regény idehaza eléggé meglepett, sőt, sok darab jobb is a  külföldi bestsellereknél. Aztán megjelent az Elveszett Csillagok, ami már a felütésével nagyon megfogott.

Ric$ - 2019-06-07

(Könyvkritika)


Michael Connelly neve itthon talán nem akkora húzónév, mint odaát az USA-ban, azonban kétségkívül az egyik legjobb krimiíró. Ő az az ember, akinek története még sokadik alkalommal is ott tudják hordozni magukban azt az érzést, amikor az ember nem akarja letenni a könyvet. Fő műve mindenképpen Harry Bosch sorozat közel 20 kötetet megélt regényfolyama, amely most a Könyvmolyképzőnél kerül kiadásra.

Ric$ - 2019-05-29

(Zenekritika)

Az a szerencse ért, hogy megjelenés előtt hallhattam a Redneck Roadkill legújabb lemezét. A valamikor az év tavaszán, nyár elején érkező lemez egyik legfőbb érdekessége, hogy klasszikus, amerikai country muzsikát tartalmaz, européer ízek nélkül. Mivel a csapat első lemezét nagyon sokat hallgattam anno, felfokozott várakozással ugrottam neki a második korongnak.

Ric$ - 2019-05-08