(Filmkritika)

Az idei év filmtermése, meg úgy eleve a Predator filmek közül a legmegosztóbb darab megérkezett! Ahogy az várható volt, Shane Black és az Ő kis Ragadozó-mozija rendesen megkavarta az állóvizet és adott a fanoknak beszédtémát, néha késhegyig menő vitákat generálva. Jó kérdés, hogy nálam nagyobb Predator és/vagy Shane Black fan van-e idehaza, az viszont tuti, hogy elég határozott elképzelésekkel ültem be a moziba. (Előre szólok: kivételesen előfordulnak SPOILEREK az írásomban, így csak akkor olvasd tovább, ha már láttad a filmet, vagy nem zavar, hogy olyat olvasol, aminek hatására csorbulhat a filmélmény.)

Ric$ - 2018-09-17

(Interjú)

A tatabányai Black Jack-ről egyre többet hallani mostanság, egyre több fesztiválon bukkanni a nevükre a fellépők között. A nemrégiben új klippel jelentkező és éppen lemezt író zenekar gitárosa, Milán válaszolt kérdéseimre.

Ric$ - 2018-08-23

(Zenekritika)


A tavalyi, igencsak vegyesen fogadott Linkin Park lemez és Chester Bennington tragikus öngyilkossága után az LP zenei agya szólólemezzel jelentkezett. Ahhoz szerintem nem kell különösebb jóstehetség, hogy belássuk: a Linkin Park-nak ezzel (talán helyesen) vége, így logikus volt ez a szólólemez. Már csak az volt a kérdés, hogy sikerült? És persze az, hogy milyen zene is lesz rajta?

Ric$ - 2018-08-22

(Interjú)


(Fotó: Korcsog Zoltán)
Ha van itthon zenekar, aki folyamatosan az innovációra törekszik, akkor azok közül az egyik biztosan a Tankcsapda. Majdnem hagyományosnak mondható, hogy augusztusban, az esztergomi koncert előtt interjúzok velük valamilyen formában. Ezúttal bekapcsoltuk a diktafont és beszélgettünk az aktualitásokról és persze a tervekről is. (Ha zavar a fekete háttér, a bal oldali menüsor alatt találsz egy Témaválasztót!)

Ric$ - 2018-08-19

(Életképek)

A már jól megszokott augusztusi programokkal várja a látogatókat ezúttal is a Fesztiválsziget rendezvénysorozat Esztergomban, a Prímás-szigeten található Rugby Club Hotelben!

Ric$ - 2018-08-09