(Zenekritika)


Meglehetősen rendhagyó írás, ha egy CD-t és egy könyvet kvázi egyszerre kritizálnak, vagy mint jelen esetben egy cikkben publikálnak róla. Mivel nekem kicsit összeforrott a kettő, úgy voltam vele, mi lenne ha? Hát ez lett. Az Aréna-bulira készülődés közben újraolvastam a könyvet és meghallgattam (sokszor) a CD-t.

Ric$ - 2018-12-03

(Zenekritika)

Volt egyszer egy Dirty nevezetű zenekar, amibe az ex-Rómeó Vérzik gitáros, illetve Vazul Vére rockopera agytröszt Ermi is beszállt. Nos, a Santa Muerte gyakorlatilag ugyanez a zenekar, annyi különbséggel, hogy a tagcserék következtében módosult a zenei irányvonal is, így jobbnak látták, ha nevet váltanak. (Nem is baj, a Dirty szerintem sem volt túl szerencsés név, függetlenül attól, hogy érthető volt a miértje. Ugyanis ha valakinek nem lenne tiszta, akkor a Dirty a szép emlékű Dirty Dance második lemezét rögzítő felállásának projektje Ermivel kvázi, hiszen a Csipás felállás pár éve újra aktív, Ők pedig más néven, külön választva nyomultak így.)

Ric$ - 2018-11-29

(Interjú)


A nemzeti rock Motörheadje holnap ünnepli 35. születésnapját az Analog Music Hall-ban megrendezésre kerülő születésnapi koncerten. Néhány hete egy új stúdiólemezzel is jelentkeztek Zaláék, így bőven volt miről beszélgessünk.

Ric$ - 2018-11-23

(Életképek)


Még nem tudod, mit csinálj holnap este? Akkor most megmutatjuk!

Ric$ - 2018-11-20

(Filmkritika)

Amikor én még kissrác voltam -  a 80as években- elkaptuk az űrkorszak végét. 1988-ban a debreceni Kölcsey Ferenc Művelődési Központban Farkas Bertalannal találkozni olyan volt, mint egy megvalósult álom (a slussz poén, hogy majdnem napra pontosan 30 évvel ezután, idén megismételtük a randevút, ugyanott). - Kiss UtolsóCsillagharcos Ákos vendégcikke!

Ric$ - 2018-11-16