(Könyvkritika)

Louis L'Amour neve idehaza feltehetõleg nem cseng annyira ismerõsen, mint kellene. Bár az is igaz, hogy a western erõsen rétegmûfaj. Van, aki imádja, van aki gyûlöli. Én imádom. :)

Ric$ - 2011-09-12

(Könyvkritika)

(Mr. Sebastian and The Negro Magician) 
(2007) 
(Jaffa kiadó) 

Mikor Tamás barátom kezembe nyomta Karácsonykor ezt a könyvet, nagyon felcsillant a szemem. Emlékszem, anno a Tim Burton által rendezett, és szintén az író könyvébõl készült Nagy Hal roppantul tetszett, ezért külön öröm volt egy olyan könyvnek nekikezdeni, amirõl tudtam, hogy fog okozni néhány meglepetést. Nem is tévedtem...

Ric$ - 2011-03-15

(Könyvkritika)

(2010) 
(Art Nouveau) 

Egy luxusprostituált vallomásai... Igaz történet alapján... Ezek a hangzatos szavak állnak a borítón, és ígértek egy kellemes, ám mégis megdöbbentõ erejû olvasmányt. Ám amit kaptam, az valami döbbenet! 
Történet: Hát, nem igazán van mit hozzátenni a címhez és az azt követõ két sorhoz. A "rejtett magyar valóságban" dolgozó nõ, aki egy luxus prosti, és az õ hányattatott sorsát követhetjük figyelemmel az író szemén keresztül.

Ric$ - 2011-03-15

(Könyvkritika)

(Ulpius-Ház Kiadó, 2008)

A tartalom részletes ismertetésével nem szeretnék bajlódni, ugyanis erre megvannak a megfelelõ médiumok, arról nem is beszélve, hogy erre magán a könyvön sem vesztegetnek sok nyomdafestéket.
Az író neve számomra teljesen ismeretlen volt, ám láttam a borítón, hogy elsõ-regényes íróval van dolgom. A kiadó alapján abszolút kétesélyes a dolog, ugyanis az Ulpius-Ház-tól már olvastam jobb, illetve rosszabb kiadványt is. Ez szerencsére az elõbbi kategóriába tartozik.

Ric$ - 2010-03-28

(Könyvkritika)

(Cartaphilus, 2009)

Óriási Mötley Crüe rajongóként borzalmasan vártam a könyv magyar kiadását, amirõl a rengeteg csúszás miatt azt hittem sosem fog megjelenni. Ám végül mégis megérkezett!
Nem is akárhogy, hiszen kedvenc magyar fordítóm, Szántai Zsolt követte el a mû "magyarítását". Remekül. Korábban sikerült rábukkannom itt-ott a neten részletekre a könyvbõl, de egészben sehol sem volt fenn. Viszont az elõzetesen talált darabokat a könyvbeli fordítással összehasonlítva újfent megállapíthatom, Szántai úr nyert!

Ric$ - 2010-03-28

[21 - 25]