(Könyvkritika)

Imádom az ifjúsági regényeket. Nagyon. Biztosan közrejátszik, hogy valahol a boldog gyermekkorba repítenek vissza, és újra átélhető néhány percig a játék öröme általuk. A harmadik is ifjúsági regény. Tartalomismertetőnek ezúttal kivételesen a könyv fülszövegét használom, ugyanis kellően frappáns:
Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és lehet, hogy rablók vannak a nyomomban. Nitával és Gillel láttunk valamit a nyári táborban, amit nem kellett volna. Hallgattunk róla, mert azt gondoltuk, úgyse hinnének nekünk. De nem hagyhattuk annyiban. Készítettünk egy tervet, hogy ne érezzük magunkat veszélyben. Bizonyítékot kellett találnunk! Ez nem volt mindig egyszerű, és néhány dolog elég viccesen alakult. Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.

Ric$ - 2015-02-05

(Könyvkritika)

Mint Apai-ágon, örökletesen Omega-fan, nagyon vártam ezt a könyvet, és örültem, hogy végre megjelenik valami, ami a zenekarral kapcsolatos, akkor is, ha ez elsősorban valahol egy életrajzi kötet. (Nem is értem, miért nem jelent még meg soha Omega-könyv?) Lélegzet visszafolyt, fröccs bekészít, könyv kinyit. :)

Ric$ - 2015-02-04

(Könyvkritika)


Kiadó: Pluralica
Nem voltam egyszerű helyzetben a könyv kapcsán, hiszen szerintem én vagyok az egyetlen HR-fan, aki csak a saját dalok miatt kedveli a bandát, hiszen nem igazán kedvelem a Guns-t, hogy finoman fejezzem ki magam. Ám ez a kijelentés valóban megállja még a helyét? Érdekes dolog volt ugyanis e könyvnek az olvasása. Egyfajta utazás, amely kicsit elgondolkodtatott többek között azon is, hogy valóban nem kedvelem a bandát, illetve hogy rajongtam-e én igazán már valamiért?

Ric$ - 2013-12-04

(Könyvkritika)


Mikor karácsony este kibontottam Bridge ajándékát egyfajta földöntúli öröm fogott el, csakúgy, mint előző este a Watchmen képregényektől. Nagyon örültem a kötetnek, hiszen az Aerosmith mindig is a kedvenceim egyike volt, akárcsak a frontember Tyler. Kíváncsi voltam, milyen is lehet egy Rock N Roll memoár, ahogy azt az alcím hirdeti. Még aznap éjjel nekiláttam az olvasásnak...

Ric$ - 2013-03-31

(Könyvkritika)

Az Angyalok és Démonokkal üstökösként robbant be anno a köztudatba Dan Brown. A könyvvel elért hatalmas sikert meg tudta fejelni a megasikeres Da-Vinci kóddal, hogy utána a Langdon-sorozatot egy szinte visszhangtalan könyvvel folytassa.
Történet: Egy barátja meghívja Robert Langdont, hogy tartson elõadást a szabadkõmûves jelképekrõl egy összejövetelen. A helyszín igen kivételes, hiszen mégiscsak Washington, és a Capitolium. Ám mikor Langdon megérkezik, hamar kiderül, hogy itt valami átverésrõl van szó. Az összejövetelnek nyoma sincs, és barátjának is csak levágott jobb keze által képviselteti magát a helyszínen...

Ric$ - 2011-10-02

[16 - 20]