(Könyvkritika)

Manapság egyre divatosabb a steampunk, mint ezt korábban az Elfsong interjú kapcsán is megjegyeztem. Ennek egyszerre örül a műfaj rajongója, és szomorodik el. Örül, mert ez azt jelenti, hogy végre több ilyen témájú könyvbe botlunk, és szomorodik el, mert sajnos hígul a választék, és megjelennek nagyon pocsék művek is. Érdekelt, hogy A Liliom kora melyik oldalt fogja gyarapítani...

Ric$ - 2015-06-04

(Könyvkritika)

Az első HMKE könyv a tavalyi év legjobb hazai ifjúsági regénye volt, ehhez kétség sem férhet. Roppant kíváncsi voltam, hogy az idei könyvfesztiválra kihozott folytatásnak vajon sikerül-e megugrania a lécet. Holden Rose nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor a folytatást írta. Nézzük, hogy mennyire volt sikeres a küldetés!

Ric$ - 2015-05-14

(Könyvkritika)

Imádom az ifjúsági regényeket. Nagyon. Biztosan közrejátszik, hogy valahol a boldog gyermekkorba repítenek vissza, és újra átélhető néhány percig a játék öröme általuk. A harmadik is ifjúsági regény. Tartalomismertetőnek ezúttal kivételesen a könyv fülszövegét használom, ugyanis kellően frappáns:
Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és lehet, hogy rablók vannak a nyomomban. Nitával és Gillel láttunk valamit a nyári táborban, amit nem kellett volna. Hallgattunk róla, mert azt gondoltuk, úgyse hinnének nekünk. De nem hagyhattuk annyiban. Készítettünk egy tervet, hogy ne érezzük magunkat veszélyben. Bizonyítékot kellett találnunk! Ez nem volt mindig egyszerű, és néhány dolog elég viccesen alakult. Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.

Ric$ - 2015-02-05

(Könyvkritika)

Mint Apai-ágon, örökletesen Omega-fan, nagyon vártam ezt a könyvet, és örültem, hogy végre megjelenik valami, ami a zenekarral kapcsolatos, akkor is, ha ez elsősorban valahol egy életrajzi kötet. (Nem is értem, miért nem jelent még meg soha Omega-könyv?) Lélegzet visszafolyt, fröccs bekészít, könyv kinyit. :)

Ric$ - 2015-02-04

(Könyvkritika)


Kiadó: Pluralica
Nem voltam egyszerű helyzetben a könyv kapcsán, hiszen szerintem én vagyok az egyetlen HR-fan, aki csak a saját dalok miatt kedveli a bandát, hiszen nem igazán kedvelem a Guns-t, hogy finoman fejezzem ki magam. Ám ez a kijelentés valóban megállja még a helyét? Érdekes dolog volt ugyanis e könyvnek az olvasása. Egyfajta utazás, amely kicsit elgondolkodtatott többek között azon is, hogy valóban nem kedvelem a bandát, illetve hogy rajongtam-e én igazán már valamiért?

Ric$ - 2013-12-04

[11 - 15]