(Könyvkritika)

Igencsak meglepett, hogy a Gabo kiadó végül bevállalta a könyvet, kerek 10 évvel a külföldi második kiadása után. (Eredetileg a csapat 30. éves évfordulójára jelent meg, 1999-ben.) Mivel a Monty Python és minden, amit csináltak óriási kedvencem, egyértelmű volt, hogy ezt a könyvet nekem adták ki, haha.

Ric$ - 2016-02-10

(Könyvkritika)

Ahogy ígértem, elolvasás után kaptok egy beszámolót a Kutyaházas esetről is! Nos kérem, a szám azért kettő és fél, mert ez csak egy novella, ami történetileg a második és a még meg nem jelent harmadik kötet között játszódik, és a már megjelent negyedik kötetben utalást kapunk rá, több esetben is. Hát, mit ne mondjak, Holden Rose a megjelenések sorrendjével lassan George Lucas-i magasságokba emelkedik...

Ric$ - 2016-01-29

(Könyvkritika)

Végre sikerült elolvasnom a Howard Matheu sorozat harmadik kötetét is! Ami igazából a negyedik, csak harmadiknak jelent meg, közvetlenül a két és feledik után. Hm. Kellőképpen rejtélyes volt a felvezetés?

Ric$ - 2016-01-15

(Könyvkritika)

Manapság egyre divatosabb a steampunk, mint ezt korábban az Elfsong interjú kapcsán is megjegyeztem. Ennek egyszerre örül a műfaj rajongója, és szomorodik el. Örül, mert ez azt jelenti, hogy végre több ilyen témájú könyvbe botlunk, és szomorodik el, mert sajnos hígul a választék, és megjelennek nagyon pocsék művek is. Érdekelt, hogy A Liliom kora melyik oldalt fogja gyarapítani...

Ric$ - 2015-06-04

(Könyvkritika)

Az első HMKE könyv a tavalyi év legjobb hazai ifjúsági regénye volt, ehhez kétség sem férhet. Roppant kíváncsi voltam, hogy az idei könyvfesztiválra kihozott folytatásnak vajon sikerül-e megugrania a lécet. Holden Rose nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor a folytatást írta. Nézzük, hogy mennyire volt sikeres a küldetés!

Ric$ - 2015-05-14

[11 - 15]