(Könyvkritika)

Ahogy ígértem, elolvasás után kaptok egy beszámolót a Kutyaházas esetről is! Nos kérem, a szám azért kettő és fél, mert ez csak egy novella, ami történetileg a második és a még meg nem jelent harmadik kötet között játszódik, és a már megjelent negyedik kötetben utalást kapunk rá, több esetben is. Hát, mit ne mondjak, Holden Rose a megjelenések sorrendjével lassan George Lucas-i magasságokba emelkedik...

Ric$ - 2016-01-29

(Könyvkritika)

Végre sikerült elolvasnom a Howard Matheu sorozat harmadik kötetét is! Ami igazából a negyedik, csak harmadiknak jelent meg, közvetlenül a két és feledik után. Hm. Kellőképpen rejtélyes volt a felvezetés?

Ric$ - 2016-01-15

(Könyvkritika)

Manapság egyre divatosabb a steampunk, mint ezt korábban az Elfsong interjú kapcsán is megjegyeztem. Ennek egyszerre örül a műfaj rajongója, és szomorodik el. Örül, mert ez azt jelenti, hogy végre több ilyen témájú könyvbe botlunk, és szomorodik el, mert sajnos hígul a választék, és megjelennek nagyon pocsék művek is. Érdekelt, hogy A Liliom kora melyik oldalt fogja gyarapítani...

Ric$ - 2015-06-04

(Könyvkritika)

Az első HMKE könyv a tavalyi év legjobb hazai ifjúsági regénye volt, ehhez kétség sem férhet. Roppant kíváncsi voltam, hogy az idei könyvfesztiválra kihozott folytatásnak vajon sikerül-e megugrania a lécet. Holden Rose nem kis fába vágta a fejszéjét, amikor a folytatást írta. Nézzük, hogy mennyire volt sikeres a küldetés!

Ric$ - 2015-05-14

(Könyvkritika)

Imádom az ifjúsági regényeket. Nagyon. Biztosan közrejátszik, hogy valahol a boldog gyermekkorba repítenek vissza, és újra átélhető néhány percig a játék öröme általuk. A harmadik is ifjúsági regény. Tartalomismertetőnek ezúttal kivételesen a könyv fülszövegét használom, ugyanis kellően frappáns:
Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és lehet, hogy rablók vannak a nyomomban. Nitával és Gillel láttunk valamit a nyári táborban, amit nem kellett volna. Hallgattunk róla, mert azt gondoltuk, úgyse hinnének nekünk. De nem hagyhattuk annyiban. Készítettünk egy tervet, hogy ne érezzük magunkat veszélyben. Bizonyítékot kellett találnunk! Ez nem volt mindig egyszerű, és néhány dolog elég viccesen alakult. Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.

Ric$ - 2015-02-05

[6 - 10]