(Könyvkritika)


Végre itt a nyár, ráadásul nem csak naptárilag, így ilyenkor előszeretettel állok át a jobbnál jobb ifjúsági regényekre, néha még tinikorunk kötelezőit is elő-előszedve. Szintén a Főnix Könyvműhely gondozásában kiadott Howard Matheu-sorozatnál már pedzegettem, hogy egy-két modernizált hangvételű ifjúsági regény idehaza eléggé meglepett, sőt, sok darab jobb is a  külföldi bestsellereknél. Aztán megjelent az Elveszett Csillagok, ami már a felütésével nagyon megfogott.

Ric$ - 2019-06-07

(Könyvkritika)


Michael Connelly neve itthon talán nem akkora húzónév, mint odaát az USA-ban, azonban kétségkívül az egyik legjobb krimiíró. Ő az az ember, akinek története még sokadik alkalommal is ott tudják hordozni magukban azt az érzést, amikor az ember nem akarja letenni a könyvet. Fő műve mindenképpen Harry Bosch sorozat közel 20 kötetet megélt regényfolyama, amely most a Könyvmolyképzőnél kerül kiadásra.

Ric$ - 2019-05-29

(Könyvkritika)


A Fumax valami eszméletlen tempót diktál az utóbbi időben, ami nem csak a jobbnál jobb regényeik megjelenésében nyilvánul meg, hanem a Fumax Képregényzóna kis túlzással naponta bővülő kínálatában is. Mindenek előtt az újdonságok (na jó, újabbnak mondhatóak) közül a Locke & Key első kötete kerül górcső alá, ami hívogató Luxuskiadás jelzővel jelent meg.

Ric$ - 2019-03-06

(Könyvkritika)

Nem kis meglepetésként ért, amikor megláttam, hogy a Tirpunk (ma TimeBomb) gitáros Tim, azaz Lauer Gábor könyvet írt. Igazából nincs a meglepetésnek különösebb oka, hiszen Gábor dalszövegileg is mindig fifikás és nagyon jó szösszeneteket írt, de azért a próza mégis más. Kíváncsi voltam, mégis mire számíthatok, hát elolvastam a könyvét.

Ric$ - 2017-09-15

(Könyvkritika)

Vik Flames, akivel nemrégiben interjút is készítettem, nem más, mint -civilben- a Redneck Roadkill egyik gitárosa és dalszerzője. Felettébb kíváncsivá tett, amikor nemrégiben egy beszélgetés közben megjegyezte, hogy amúgy nemsokára jön az első regénye. Kicsit felszaladt a szemöldököm, ami ezúttal nem szörnyülködés, hanem inkább jóleső meglepetés volt. Vártam a kötetet és eldöntöttem, én írom az első recenziót róla.

Ric$ - 2017-03-28

[1 - 5]