(Filmkritika)

Az emberek természetüknél fogva hajlamosak arra, hogy megszokják és triviálisnak tekintsék az alá-fölérendeltségi viszonyt négylábú társaikkal szemben. Valljuk be bátran, nem sokszor fordul meg a fejünkben, hogy kedvencünk ránk támad, vagy többé nem engedelmeskedik. A megszokás azonban veszélyes dolog is lehet, sokszor túlzottan is visszaélhetünk (képzelt?) hatalmunkkal. A Fehér Isten bemutatja azt a valóságot, amikor ennek a visszaélésnek következményei születnek.

Dávid - 2014-07-13

(Filmkritika)

Rendezte: Jaume Collet-Serra
Főszereplő(k): Liam Neeson, Julian Moore, Scoot McNairy, Michelle Dockery
Történet: Bill Marks légimarshall (Neeson) nem éppen a mintapéldánya szakmájának. Alkoholista, tele adóssággal, zűrös ügyekkel, mindennel, ami csak elképzelhető, hogy rontson a megítélésén. Amikor az egyik éjszakai, Londonba tartó járaton ülve egy ismeretlen férfi sms-ben 150 millió dollárt követel tőle egy svájci bankszámlára, mondván, ha nem kapja meg, 20 percenként kivégez egy utast, Marks azonnal akcióba lendül. Ám a helyzet eléggé bonyolódni kezd, amikor szinte senki nem akar hinni Neki, majd kiderül, hogy a bankszámla is az Ő nevén van...

Ric$ - 2014-07-07

(Filmkritika)

Rendezte: Noam Murro
Főszereplő(k): Lena Headey, Sullivan Stepleton, Eva Green
Történet: Hát, itt bajban vagyok, mert nem igazán tudom eldönteni, miről is szólt most ez a film. Talán arról, hogy jön Xerxész és pakeszkodik a görögöknek...

Ric$ - 2014-03-09

(Filmkritika)

Rendezte: Aaron Schneider
Főszereplők: Robert Duvall, Lucas Black, Bill Muray, Sissy Spacek
Történet: Felix Bush remeteként él a város szélén. Mindenféle történetek keringenek róla, de csak rosszak. Egy napon besétál a helyi temetkezési vállalkozóhoz, hogy megrendelje a saját temetését, illetve a halotti torát. A tort még életében szeretné, ahol csak annyit kér cserébe, hogy mindenki mondjon el róla egy történetet. A nem szokványos történés egy kicsit felcsigázza a város lakóit.

Ric$ - 2014-02-06

(Filmkritika)


Volt már olyan vágyatok, óhajotok, hogy megértsétek más emberek rajongását egy-egy sport iránt? Nálam folyamatosan jelen van, az egyik tárgya pedig nem más, mint a Forma 1. Kijelenthetem azonban, hogy miután megnéztem ezt a filmet, közelebb kerültem a válaszhoz.

Dávid - 2014-01-09

[26 - 30]