(Filmkritika)


Látunk-e még manapság igazi pszicho-thrillert? Néha úgy érzem, hogy Hollywoodból kifogyott az ilyen műfajú filmek hitelességére tett kísérletezés. Az egyre magasabb méreteket öltő erőszakáradat gyakran a történetek hiányosságait hivatott kompenzálni, ezzel viszont nem mindenki barátkozik meg. Ilyenkor érdemes más országok alkotásai között körülnézni, hiszen gyakran gyöngyszemekre bukkanhatunk. Álljon most előttünk egy ilyen ritkaság: a Vallomások (Confessions – Kokuhaku).

Dávid - 2014-09-15

(Filmkritika)


Sokszor előfordul velem, hogy egy filmről alkotott véleményem nem sziklaszilárd, ha moziban tekintem meg, hiszen a hatalmas vászon, a brutális hang, az izgalom, illetve az előadást megelőző hosszú várakozással teli hetek és hónapok mind-mind torzítják a végkifejletet. Ezért elég ritka, hogy mozizás után cikket írok, főleg ha a film elképesztően tetszett. Mi van azonban, ha annyira tetszik, hogy három héten belül kétszer is elmegyek a moziba?

Dávid - 2014-09-09

(Filmkritika)

47 ronin - Ric$ and Green blogja
A film - mely jelen cikkem tárgyát képezi - tavaly év végén jelent meg a mozikban, és emlékszem, hogy az előzetesek miatt nagyon vártam. Különböző, most már jelentéktelen okok miatt nem sikerült megtekintenem az alkotást, majd a hatalmas hazai és nemzetközi bukás, illetve a rengeteg negatív kritika miatt el is ment a kedvem tőle. Fél év után Ric$ barátom volt az első személy, aki azt állította a filmről, hogy jól sikerült, és ez volt az egyetlen oka annak, hogy mégis rászántam magam. Nem bántam meg...

Dávid - 2014-08-10

(Filmkritika)

Rendezte: David Ayer
Főszereplő(k): Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Terrence Howard, Josh Holloway
Történet: Amikor egy rajtaütés során eltűnik 10 millió dollár és egy kommandós meghal, mindenki a csapatra gyanakszik. Felfüggesztik Őket, a nyomozás egyre inkább elhúzódik, majd az ügynökök elkezdenek elhalálozni...

Ric$ - 2014-08-09

(Filmkritika)

Rendezte: McG
Főszereplő(k): Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood
Történet: A gépek elleni háború elég hosszúra nyúlt. Amikor egy különös férfi, Márcus Wright megjelenik a színen, John Connor nem tudja, hányadán is kell vele állnia. Elég hasonló a felfogásuk, és amikor úgy tűnik végre megvan a titkos fegyver a gépek ellen, együtt indulnak el a Skynet központjába.
Amikor manapság arról beszélnek, hogy Schwarzenegger papával készül a Terminator 5, akkor mindig ilyen WTF nézéssel tolom, ugyanis kérdem én: volt valaha negyedik rész? Az idehaza is sokak által Terminátor 4-ként kezelt epizód ugyanis nem egy folytatás volt, hanem egy esetleges új trilógia kezdete, amire akár a manapság divatos reboot jelzőt is ráhúzhatnánk szerintem. Egy kis múltidézés következik.

Ric$ - 2014-07-14

[21 - 25]