(Filmkritika)

Rendezte: David Frankel
Főszereplő(k): Jack Black, Steve Martin, Owen Wilson
Történet: Három madarász elhatározza, hogy benevezve az idei Vad Évadra (amikor a madarász dokumentál minden madarat, amit az évben látott) új csúcsot állít be. Az egyik tartja a jelenlegi rekordot, a másik kettő először vág bele. Vajon együtt, vagy egymás ellen hatékonyabb a dolog?

Ric$ - 2015-04-16

(Filmkritika)

Rendezte: Clint Eastwood
Főszereplő(k): Bradley Cooper, Sienna Miller
Történet: Chris Kyle (Bradley Cooper) minden idők egyik legeredményesebb és talán legismertebb mesterlövésze. Az Ő életéről szól ez a film.

Ric$ - 2015-02-25

(Filmkritika)


Látunk-e még manapság igazi pszicho-thrillert? Néha úgy érzem, hogy Hollywoodból kifogyott az ilyen műfajú filmek hitelességére tett kísérletezés. Az egyre magasabb méreteket öltő erőszakáradat gyakran a történetek hiányosságait hivatott kompenzálni, ezzel viszont nem mindenki barátkozik meg. Ilyenkor érdemes más országok alkotásai között körülnézni, hiszen gyakran gyöngyszemekre bukkanhatunk. Álljon most előttünk egy ilyen ritkaság: a Vallomások (Confessions – Kokuhaku).

Dávid - 2014-09-15

(Filmkritika)


Sokszor előfordul velem, hogy egy filmről alkotott véleményem nem sziklaszilárd, ha moziban tekintem meg, hiszen a hatalmas vászon, a brutális hang, az izgalom, illetve az előadást megelőző hosszú várakozással teli hetek és hónapok mind-mind torzítják a végkifejletet. Ezért elég ritka, hogy mozizás után cikket írok, főleg ha a film elképesztően tetszett. Mi van azonban, ha annyira tetszik, hogy három héten belül kétszer is elmegyek a moziba?

Dávid - 2014-09-09

(Filmkritika)

47 ronin - Ric$ and Green blogja
A film - mely jelen cikkem tárgyát képezi - tavaly év végén jelent meg a mozikban, és emlékszem, hogy az előzetesek miatt nagyon vártam. Különböző, most már jelentéktelen okok miatt nem sikerült megtekintenem az alkotást, majd a hatalmas hazai és nemzetközi bukás, illetve a rengeteg negatív kritika miatt el is ment a kedvem tőle. Fél év után Ric$ barátom volt az első személy, aki azt állította a filmről, hogy jól sikerült, és ez volt az egyetlen oka annak, hogy mégis rászántam magam. Nem bántam meg...

Dávid - 2014-08-10

[21 - 25]