(Filmkritika)

Rendezte: J.J. Abrams
Főszereplő(k): Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Harrison Ford
Történet: A legnagyobb Űropera hetedik része. Minden mást felesleges ideírni, vagy spoiler lenne...

Ric$ - 2016-01-26

(Filmkritika)

Rendezte: Joss Whedon
Főszereplő(k): Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth
Történet: Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

Ric$ - 2015-09-30

(Filmkritika)

Rendezte: Morten Tyldum
Főszereplő(k): Aksel Hennie, Synnove Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau
Történet: (Hivatalos változat!) Roger Brown Norvégia legsikeresebb fejvadásza, aki hivatása mellett titokban műkincs tolvajként tevékenykedik, nem kevés hatékonysággal. Ám amikor eddigi legmerészebb betörését készíti elő, rá kell jönnie, vadászból ezúttal üldözötté vált. Méltó ellenfélre talál, akinek nemcsak műkincsekre fáj a foga, de célja elérése érdekében az emberéletet sem kíméli. Kezdetét veszi az országos hajtóvadászat.

Ric$ - 2015-05-19

(Filmkritika)

Rendezte: David Fincher
Főszereplő(k): Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry
Történet: (Hivatalos változat!) Házasság? Halálos lehet. Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.

Ric$ - 2015-05-18

(Filmkritika)

Rendezte: David Ayer
Főszereplő(k): Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf, Michael Pena, Jon Bernthal
Történet: (HIVATALOS változat): 1945 áprilisa. Miközben a Szövetségesek utolsó nagy offenzívájukat indítják el Európában, Wardaddy (Brad Pitt), a harcedzett őrmester és ötfős csapata egy Sherman tankban halálos küldetésre indul mélyen az ellenséges vonalak mögé. Óriási túlerővel szemben és egy újonc katonával a fedélzeten Wardaddy és emberei szinte a lehetetlenre vállalkozva próbálnak csapást mérni a náci Németország szívére.

Ric$ - 2015-05-06

[16 - 20]