(Filmkritika)

Rendezte: Harold Ramis
Főszereplő(k): Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott
Történet: Phil Connors időjós az egyik legmogorvább alak, akivel csak televíziós dolgozhat. Nem elég, hogy cinikus, olykor pökhendi és utálatos, valójában nagyon magának való ember. Minden évben, február másodikán, a stábbal Punxsutawney-ba utazik, ahol a Punxsutawney Phil, a helyi nevezetesség, az időjós Mormota, előbújik odújából, hogy megjósolja, hosszú lesz-e a tél. Phil alig várja, hogy ennek az általa marhaságnak titulált eseménynek vége legyen, és végre mehessenek vissza Pittsburgh-be, ám egy hóvihar miatt a városkában ragadnak. Aztán másnap reggel valahogy újra február 2-a van. Majd harmadnap is. És azután is. Ez vajon így meg majd idétlen időkig?

Ric$ - 2016-02-03

(Filmkritika)

Rendezte: J.J. Abrams
Főszereplő(k): Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Harrison Ford
Történet: A legnagyobb Űropera hetedik része. Minden mást felesleges ideírni, vagy spoiler lenne...

Ric$ - 2016-01-26

(Filmkritika)

Rendezte: Joss Whedon
Főszereplő(k): Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth
Történet: Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki.

Ric$ - 2015-09-30

(Filmkritika)

Rendezte: Morten Tyldum
Főszereplő(k): Aksel Hennie, Synnove Macody Lund, Nikolaj Coster-Waldau
Történet: (Hivatalos változat!) Roger Brown Norvégia legsikeresebb fejvadásza, aki hivatása mellett titokban műkincs tolvajként tevékenykedik, nem kevés hatékonysággal. Ám amikor eddigi legmerészebb betörését készíti elő, rá kell jönnie, vadászból ezúttal üldözötté vált. Méltó ellenfélre talál, akinek nemcsak műkincsekre fáj a foga, de célja elérése érdekében az emberéletet sem kíméli. Kezdetét veszi az országos hajtóvadászat.

Ric$ - 2015-05-19

(Filmkritika)

Rendezte: David Fincher
Főszereplő(k): Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry
Történet: (Hivatalos változat!) Házasság? Halálos lehet. Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne. De ha nem a férfi a tettes, akkor hova lett a felesége? És hogyan magyarázhatóak az egyre-másra előkerülő, egyre furcsább titkok? Azok, amelyek talán minden boldog családi élet mélyén ott lapulnak. Azok, amelyek olyan könnyen vezetnek el egy ember halálához.

Ric$ - 2015-05-18

[16 - 20]