(Filmkritika)

Rendezte: Mikkel Nørgaard
Főszereplő(k): Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pilou Asbæk
Történet: Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik. A meglévő nyomok egy, a testvérpár meggyilkolásával egy időben eltűnt lányhoz vezetnek, ám hamar kiderül, hogy nem csak a nyomozók próbálják elszántan felkutatni a nőt, hogy a hiányzó információkat megszerezzék tőle. Az ország három legbefolyásosabb köreiből néhányan szintén kétségbeesetten kutatnak az utcán élő nő után, mert olyan tudás birtokában van, ami egy életre tönkreteheti őket. A hajtóvadászat kezdetét veszi. (Hivatalos, port.hu oldalról kiollózva)

Ric$ - 2016-11-07

(Filmkritika)

Sokszor, sok helyen leírták már, talán még én is, hogy 2016-ra bizony kezdünk ott tartani, hogy a sorozatok veszik át a mozifilmek helyét lassan, de a minőségét szinte biztosan. A Netflix, illetve a hozzá hasonló szolgáltatók bizony egy olyan szintre húzták a sorozatokat, amit már nem lehet egy vállrándítással elintézni. Természetesen ez már lényegesen korábban elkezdődött, hiszen az HBO saját gyártású sorozatai között is akadtak olyan gyöngyszemek, mint a Maffiózók, a Róma, vagy az Elit alakulat, és persze majd 30 évvel ezelőtt a Twin Peaks, aminek a mai sorozatmodellek kialakulását is köszönhetjük. Miért figyelemfelkeltő ebben a (bátran mondhatjuk) túlkínálatban a Stranger Things? A válasz annyira egyszerű, amennyire bonyolult is.

Ric$ - 2016-10-03

(Filmkritika)

Rendezte: Jonathan Demme
Főszereplők:
Tom Hanks, Denzel Washington, Antonio Banderas
Történet:
Andrew Beckett - egy jólmenő nagyvállalat tehetséges ügyvédje - homoszexuális. Ezt sikerül egészen addig titokban tartania, amíg meg nem támadja a halálos kór, az AIDS. A látható jelek miatt a vállalat elbocsátja Beckett-et, persze koholt vádak alapján. Andrew nem nyugszik bele a döntésbe, felkéri Joe Miller ügyvédet, vállalja el az ügyet. Joe először elutasítja a felkérést előítéletei miatt, de azután ügyvéd énje kerekedik felül, s elvállalja az ügyet.

Ric$ - 2016-09-07

(Filmkritika)

Rendezte: Mikkel Nørgaard
Főszereplő(k): Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Per Scheel Krüger, Sonja RichterTörténet: Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Morc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és átolvassák a régi aktákat. Egy nap kezükbe kerül egy eltűnéses-öngyilkossági ügy, és a páros váratlanul olyan részletre bukkan, amely új megvilágításba helyezi az esetet. Minél tovább nyomoznak, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az öngyilkosságként lezárt ügy valójában bűncselekmény volt. Az egyetlen szemtanú azonban az eltűnt beszédképtelen öccse, aki csak korlátozottan képes kommunikálni, és nem akárkinek nyílik meg. Ráadásul a nyomozók főnöke is mind gyanakvóbban tekint a különcnek tekintett párosra. (Hivatalos sztori, a port.hu oldalról ollózva)

Ric$ - 2016-05-17

(Filmkritika)

Amikor tavaly bejelentették, hogy bizony jön a 10. évad, de csak hat résszel, régi szereplőkkel, olyan gombóc került a torkomba, mint anno egy-egy új epizódra várva. Kevés sorozat van, amiből tényleg minden részt láttam, többször is és azt mondom, hogy imádom. Az X-Aktákon kívül a Maffiózók, Ments meg!, Fekete Vitorlák trió az, ahol tényleg élveztem az egészet. Bár az X-Aktákban elég erősen hullámzó volt a színvonal, voltak kifejezetten gyengének mondható évadok, mégis úgy voltam vele, hogy minimális odafigyeléssel a 10. évad lehet nagyon jó. Mondjuk nagyon rossz is. És milyen lett?

Ric$ - 2016-02-26

[11 - 15]