(Filmkritika)

(Flight of Fury)
(2006)

Rendezte: Michael Keusch
Fõszereplõ: Steven Seagal

Egészen kicsi voltam, mikor otthon találtam egy videokazettát, amin az Ölve vagy halva címû Seagal film volt. Miután megnéztem igyekeztem minden filmjét felkutatni, ami csak létezett. Késõbb, mikor megjelentek a Mester lemezei, (nagyon jól gitározik és énekel), azokat is begyûjtöttem. Ám mikor a kétezres években futószalagon kezdte gyártani a gagyi filmeket, kicsit csalódtam benne.

Ric$ - 2010-05-01

(Filmkritika)

(The Groomsmen)
(2005)

Rendezte: Edward Burns
Fõbb szereplõk: John Leguizamo, Edward Burns, Brittany Murphy, Matthew Lilliard, Donal Logue, Jay Mohr

Vannak olyan filmek, amelyek rock and roll filmek akarnak lenni. Van, amelyiknek sikerül, és van, amelyiknek nem. Jelen esetben inkább az elõbbirõl beszélhetünk. Szerencsére.

Ric$ - 2010-05-01

(Filmkritika)

(Smoking Aces)
(2007)

Rendezte: Joe Carnahan
Fõbb szereplõk: Andy Garcia, Alicia Keys, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Ben Affleck

Sztárparádé, nagy stúdió, ismeretlen rendezõ, alacsony árfekvés, nagy kiadó. Érdekes kombináció, viszont a sztori jópofa, és szeretjük a maffiafilmeket, úgyhogy lássunk hozzá!

Ric$ - 2010-05-01

(Filmkritika)

(Legion)
(2010)

Rendezte: Scott Stewart
Fõbb szereplõk: Paul Bettany, Lucas Black, Tyrese Gibson, Adrianne Palicki, Charles S. Dutton, Dennis Quiad

Ígérem, rövid leszek... De nem kíméletes...

Ric$ - 2010-05-01

(Filmkritika)

1972-es Gran Torino... Cobra Jet motorral... kurva jó állapotban.

Elõször is le kell szögeznem, nem rajongok Clint Eastwood alakításaiért, mert az általa megformált karakterek számomra közel teljesen egyformák. Ebben a filmben is a megszokott alapokra építkezik (szúrós tekintet, fapofa, néha felhúzza az egyik szemöldökét :) stb. ), de a vietnami háborúban sárgákat mészárló, enyhén rasszista vénember minden oltása ("Az a véleményem, hogy maga egy túlmûvelt, huszonhét esztendõs szûzfiú, aki babonás vénasszonyok kezét szorongatja, miközben örök életet ígér nekik.") és rossz szokása valami egyedi színt ad Mr. Kowalskynak. Emellé valamiféle bûnbocsánat és megnyugvás iránti vágy társul. Az öreg Clint bácsit is így képzelem valahol...

Green - 2010-02-23

[111 - 115]