(Filmkritika)

Rendezte: Phyllida Lloyd
Fõszereplõk: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Christine Baranski
Történet: A menyasszony meghívja az esküvõjére mindhárom apajelöltjét. Reméli, hogy megismeri elsõre. De mégsem... A "nyomozás" közben néha "rágyújtanak" pár Abba-slágerre. Hogy ebbõl mi sül ki?

Ric$ - 2011-09-05

(Filmkritika)

Fõszereplõk: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, Rob Schneider, David Spade, Salma Hayek, Maya Rudolph
Rendezte: Dennis Dugan
Sztori: Egy kosárlabda-edzõ meghal, és a 30 évvel ezelõtti, és egyetlen bajnokcsapata elmegy a temetésre, családostol. Kibérlik a házat, ahol anno megünnepelték a bajnoki címet. Ám ez a hétvége jóval többrõl szól...

Ric$ - 2011-09-04

(Filmkritika)

(2000)
Rendezte: Gregory Hoblit
Fõszereplõk: Jim Caviezel, Dennis Quaid

Gregory Hoblit rendezte anno a Letaszítva címû remekmûvet, ami a mai napig az egyik legjobb misztikus thriller. Jim Caviezel volt a fõszereplõje a kedvenc háborús filmemnek, az Õrület határán-nak. Gondoltam ez elég egy jó filmhez.

Ric$ - 2011-05-05

(Filmkritika)

(Yes Man)
(2008)
Rendezte: Peyton Reed
Fõbb szereplõk: Jim Carrey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper

Jim Carrey megfáradt. Legalábbis újabb filmjei már közel sem ütöttek akkorát, mint mondjuk a Maszk, vagy a Hanta Boy. Kirándulása a komolyabb szerep felé, vagyis a 23-as szám kifejezetten jól sikerült, ezért nem igazán lelkesedtem az Igenemberért, majd megnéztem a bemutatót, és úgy döntöttem teszek egy próbát.

Ric$ - 2011-04-11

(Filmkritika)

(Ray)
(2004)

Ray Charles az a zenész, akinek dalait mindenki ismeri. Biztos vagyok benne. Halála hatalmas veszteség volt. Leírhatatlan. Mikor láttam, hogy film készül az életérõl, ott motoszkált bennem a kérdés, vajon ki lesz az, aki elmeri vállalni a fõszerepet. Nem kis dolog egy legendát eljátszani, fõleg úgy, hogy az hiteles legyen.

Ric$ - 2011-04-11

[96 - 100]