(Filmkritika)

Magyar horrorfilm? Végre! Igen, tudom, hogy volt több is, illetve lesz is, de a The Basement körül csinált kis marketing kampány nagyon ügyes és figyelemfelkeltő volt. Mivel idehaza a filmet csak közönségtalálkozó vetítéseken lehetett megnézni, így felvettem a kapcsolatot a készítőkkel és beszereztem tőlük egyet a film limitált blu-ray változatából. Nem titkolom: nagy elvárásokkal és még nagyobb izgalommal ültem le megnézni a filmet...

Ric$ - 2018-09-28

(Filmkritika)

A tibeti buddhizmus évszázadokig létezett a világtól elzárva. Bár a 30as -és 40-es években már szivárogtak be nyugati látogatók (a Hét év Tibetben megvan mindenkinek, ugye?), érdekes módon mégis a kínai katonai megszállás, és az ezt követő-gyakorlatilag a teljes tibeti spirituális élet eliminálását célzó- gyarmatosítás tett hozzá a legtöbbet a buddhizmus nyugati térnyeréséhez. - Kiss Ákos vendégcikke!

Ric$ - 2018-09-27

(Filmkritika)

Az idei év filmtermése, meg úgy eleve a Predator filmek közül a legmegosztóbb darab megérkezett! Ahogy az várható volt, Shane Black és az Ő kis Ragadozó-mozija rendesen megkavarta az állóvizet és adott a fanoknak beszédtémát, néha késhegyig menő vitákat generálva. Jó kérdés, hogy nálam nagyobb Predator és/vagy Shane Black fan van-e idehaza, az viszont tuti, hogy elég határozott elképzelésekkel ültem be a moziba. (Előre szólok: kivételesen előfordulnak SPOILEREK az írásomban, így csak akkor olvasd tovább, ha már láttad a filmet, vagy nem zavar, hogy olyat olvasol, aminek hatására csorbulhat a filmélmény.)

Ric$ - 2018-09-17

(Filmkritika)

Rendezte: Hans Petter Moland
Főszereplő(k): Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares,Pål Sverre Hagen
Történet: Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendőrség döglött aktákkal foglalkozó Q-ügyosztályára, Carl Morck nyomozó asztalára. Carl, valamint segítői, Assad és Rose gyorsan rájönnek arra, hogy a levelet egy bizonyos Poul Holt írta, akit öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelőtt, ám az eltűnésüket annak idején nem jelentették. De élnek, élhetnek-e még, s ha igen, vajon hol? (A port.hu szerint)

Ric$ - 2016-11-07

(Filmkritika)

Rendezte: Mikkel Nørgaard
Főszereplő(k): Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pilou Asbæk
Történet: Egy tóparti nyaralóban brutálisan meggyilkolnak egy fiatal ikerpárt. A nyomok alapján a rendőrség egy helyi bentlakásos iskola gazdag és befolyásos családból származó diákjai között keresi az elkövetőt, mivel azonban a bizonyítékok nem perdöntőek, vádemelés nélkül a lezáratlan ügyek közé kerül az akta. Az elfekvő ügyekkel foglalkozó Q-ügyosztály 20 évvel később újra foglalkozni kezd az esettel. Carl Morck nyomozó és társa beleássa magát az ügybe, és hamar rájönnek, hogy a bűncselekmény körül valami bűzlik. A meglévő nyomok egy, a testvérpár meggyilkolásával egy időben eltűnt lányhoz vezetnek, ám hamar kiderül, hogy nem csak a nyomozók próbálják elszántan felkutatni a nőt, hogy a hiányzó információkat megszerezzék tőle. Az ország három legbefolyásosabb köreiből néhányan szintén kétségbeesetten kutatnak az utcán élő nő után, mert olyan tudás birtokában van, ami egy életre tönkreteheti őket. A hajtóvadászat kezdetét veszi. (Hivatalos, port.hu oldalról kiollózva)

Ric$ - 2016-11-07

[6 - 10]