(Filmkritika)

A DC Universe által 1939-ben kitalált fikcionális szuperhõs elõtörténetét (origin) elõször 1989-ben, Tim Burton dirigálásával láthattuk a mozivásznon. Késõbb készült hozzá több folytatás is (mely hõsünk híresebb ellenfeleit is bemutatja), azonban a legnagyobb hiba (amelybe nagyon sok folytatásos film beleesik), hogy a négy alkotást számláló korai szériában mind a rendezõk, mind a fõszereplõk váltogatják egymást. Ez a nézõ szempontjából elidegenedést válthat ki, illetve az élvezhetõséget is nagy mértékben csökkentheti.

Dávid - 2012-02-21

(Filmkritika)

Már itt is van a trilógia záró epizódja. Egyeseknek kielégítõ lehet a végkifejlet, mások csalódottan kelhetnek fel a karosszékbõl, fotelból, kanapéról. Mindenki döntse el maga, milyen a trilógia egy az egyben.

Dávid - 2012-02-19

(Filmkritika)

A Bárányok Hallgatnak a Hannibal Lecter néven hírhedtté vált sorozatgyilkos pszichiáter történetét bemutató sorozat második tagja (ugyanakkor idõben az elsõ rész), amely számomra a legjobb darab a szériában. Feldolgozza mindazon történéseket, amik majd a Hannibal címû, a széria záró epizódjához vezetnek, ahol Hannibal már szabadon él, Clarice Starling pedig a nyomára akad.

Dávid - 2012-02-18

(Filmkritika)

Bizonyára sokan ismerik Dr. Hannibal Lecter történetét, vagy a filmszériából, vagy a könyvekbõl. Errõl kívánok most cikksorozatot közölni. Az elsõ rész a 2002-ben készült elõtörténetrõl szól (habár, ha az éveket vizsgáljuk, a széria utolsó tagjaként jelentkezett (leszámítva természetesen a Hannibal ébredése címû filmet, azonban én ezt a filmet nem tekintem a sorozat valódi tagjának.)).

Dávid - 2012-02-18

(Filmkritika)

Ejtsünk túszokat! Hiszen ez már lejárt lemez... Akkor ejtsünk túszokat egy metrón! Ez már valamivel egyedibb. Recept: egy volt metródolgozó, aki börtönbe került egy halálos áldozatokkal járó mulasztásért, egy kõkemény John Travolta, aki, mintha annyira megszerette volna a Faterok Motoron címû szerepét, hogy nem volt hajlandó lemondani a "kõkemény, öreg motoros" kinézetrõl. Õk ketten legyenek egy körletben (a börtönben). Fogjunk még két nehézfiút (az egyik mint ha orosz lenne, a másik mint ha keleti, hiszen fõ a változatos bõrszín a csapatban), és már meg is van a metróbontó brigád.

Dávid - 2012-02-13

[71 - 75]