(Filmkritika)

Mint már korábban vázoltam, Christopher Nolan 2005-ben belefogott egy új Batman-sorozat készítésébe. A Batman: Kezdõdik óriási sikere után, 2008-ban megérkezett a várva-várt folytatás, amelyet hatalmas ováció elõzött meg. Talán ezen ováció legerõsebb oka a megjelent trailerek körül foroghatott, hiszen aki várta a filmet, tudhatta, hogy megjelenik majd Batman õsellensége, Joker is a filmben.

Dávid - 2012-02-22

(Filmkritika)

Rendezte: Christopher Nolan
Fõszereplõ(k): Guy Pearce, Joe Pantoliano, Carrie-Ann Moss
Történet: Leonard feleségét megerõszakolták és megölték. Õ meg a gyilkost akarja megölni. Ezzel nem is lenne gond, hiszen ki ne akarná megölni szerelme gyilkosát? A legnagyobb baj csak az, hogy Leonard nak egy furcsa betegsége van. Felesége halálánál elszenvedett koponyasérülése következtében nem emlékszik semmire, ami a baleset után történt. Nincs rövidtávú memóriája... Ennél többet nem árulok el! ;)

Ric$ - 2012-02-22

(Filmkritika)

A DC Universe által 1939-ben kitalált fikcionális szuperhõs elõtörténetét (origin) elõször 1989-ben, Tim Burton dirigálásával láthattuk a mozivásznon. Késõbb készült hozzá több folytatás is (mely hõsünk híresebb ellenfeleit is bemutatja), azonban a legnagyobb hiba (amelybe nagyon sok folytatásos film beleesik), hogy a négy alkotást számláló korai szériában mind a rendezõk, mind a fõszereplõk váltogatják egymást. Ez a nézõ szempontjából elidegenedést válthat ki, illetve az élvezhetõséget is nagy mértékben csökkentheti.

Dávid - 2012-02-21

(Filmkritika)

Már itt is van a trilógia záró epizódja. Egyeseknek kielégítõ lehet a végkifejlet, mások csalódottan kelhetnek fel a karosszékbõl, fotelból, kanapéról. Mindenki döntse el maga, milyen a trilógia egy az egyben.

Dávid - 2012-02-19

(Filmkritika)

A Bárányok Hallgatnak a Hannibal Lecter néven hírhedtté vált sorozatgyilkos pszichiáter történetét bemutató sorozat második tagja (ugyanakkor idõben az elsõ rész), amely számomra a legjobb darab a szériában. Feldolgozza mindazon történéseket, amik majd a Hannibal címû, a széria záró epizódjához vezetnek, ahol Hannibal már szabadon él, Clarice Starling pedig a nyomára akad.

Dávid - 2012-02-18

[66 - 70]