(Filmkritika)

Ezzel a filmmel el is érkezünk Christopher Nolan eddigi rendezõi munkásságának kivesézéséhez. Aki végigolvassa az összes, vele kapcsolatos cikkünket (Mementó, Álmatlanság, Batman: Kezdõdik, A tökéletes trükk és a Sötét Lovag), láthatja, hogy sem Ric$ sem én nem beszéltünk a levegõbe, amikor Hollywood egyik legjobb rendezõjének tituláltuk õt. Aki valóban, és ténylegesen izgalmas, csavaros és élménydús filmeket akar látni, annak minden filmjét ajánlom.

Dávid - 2012-02-23

(Filmkritika)

Folytatván a Nolan-filmek kivesézését jelen kritika tárgya a Tökéletes trükk. Idõrendben ugyan az Álmatlanság jönne, ám arról már korábban értekeztem itt:
http://ricsandgreen.hu/main.php?get=article&id=almatlansag_insomnia_-_2002

Rendezte:
Christopher Nolan
Fõszereplõ(k): Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie
Történet:  Két bûvész-segéd ugyanannál a bûvésznél dolgozik. Miközben saját karrierjükrõl álmodnak egyikük beleszeret a segéd-hölgybe. Ám a másik gondatlanságából, (vagy pusztán balszerencsés véleltlenbõl?) a hölgy meghal. Ezek után kettejük viszonya elmérgesedik, folyamatosan próbálják túllicitálni a másik mûsorát, trükkjeit. Szépen lassan egymás halálos ellenségeivé válnak...

Ric$ - 2012-02-23

(Filmkritika)

Mint már korábban vázoltam, Christopher Nolan 2005-ben belefogott egy új Batman-sorozat készítésébe. A Batman: Kezdõdik óriási sikere után, 2008-ban megérkezett a várva-várt folytatás, amelyet hatalmas ováció elõzött meg. Talán ezen ováció legerõsebb oka a megjelent trailerek körül foroghatott, hiszen aki várta a filmet, tudhatta, hogy megjelenik majd Batman õsellensége, Joker is a filmben.

Dávid - 2012-02-22

(Filmkritika)

Rendezte: Christopher Nolan
Fõszereplõ(k): Guy Pearce, Joe Pantoliano, Carrie-Ann Moss
Történet: Leonard feleségét megerõszakolták és megölték. Õ meg a gyilkost akarja megölni. Ezzel nem is lenne gond, hiszen ki ne akarná megölni szerelme gyilkosát? A legnagyobb baj csak az, hogy Leonard nak egy furcsa betegsége van. Felesége halálánál elszenvedett koponyasérülése következtében nem emlékszik semmire, ami a baleset után történt. Nincs rövidtávú memóriája... Ennél többet nem árulok el! ;)

Ric$ - 2012-02-22

(Filmkritika)

A DC Universe által 1939-ben kitalált fikcionális szuperhõs elõtörténetét (origin) elõször 1989-ben, Tim Burton dirigálásával láthattuk a mozivásznon. Késõbb készült hozzá több folytatás is (mely hõsünk híresebb ellenfeleit is bemutatja), azonban a legnagyobb hiba (amelybe nagyon sok folytatásos film beleesik), hogy a négy alkotást számláló korai szériában mind a rendezõk, mind a fõszereplõk váltogatják egymást. Ez a nézõ szempontjából elidegenedést válthat ki, illetve az élvezhetõséget is nagy mértékben csökkentheti.

Dávid - 2012-02-21

[66 - 70]