(Filmkritika)

Rendezte: John Carpenter
Fõszereplõ(k): Kurt Russel, Wilford Brimley, Keith David, Donald Moffat
Történet: Egy amerikai kutatóbázison furcsa dolog történik, a Déli-Sarkon. Egy helikopteres norvég férfi egy kutyát üldöz, és folyamatosan lõnek rá. Mikor véletlenül az egyik amerikait találja el, azok lelövik a férfit, és a helikopter felrobban. Mivel a norvégek már nem tudják elmondani, miért is üldözték a kutyát ennyire elszántan, ezért páran átmennek a norvég kutatóállomásra körülnézni. És ott érdekes felfedezést tesznek. Miközben az amerikai bázison a kutya...
Elég kuszára sikerült a sztori-ismertetõm, de nem tudtam hirtelen normálisan leírni. Ez a hivatalos: "1982 telén járunk. Egy kutatóbázis 12 fõs személyzete olyan idegen létformával szembesül, amely százezer éven át volt eltemetve a jégben. Az alakváltásra képes lény hamarosan elszabadul, és óriási pusztítást végez a bázison. A lakók egyre kétségbeesettebbek, már nem tudják ki ember, és kibe költözött be a DOLOG..."

Ric$ - 2012-03-02

(Filmkritika)

Rendezte: Matthijs van Heijningen Jr.
Fõszereplõ(k): Mary Elizabeth Winstead, Jørgen Langhelle, Joel Edgerton , Ulrich Thomsen
Történet: Egy kutatócsoport hatalmas felfedezésre jut a Déli-Sarkon. Egy jégbefagyott ûrhajót találnak, és melette egy fagyott idegent. Ezzel addig nem is lenne nagy gond, amíg az éppen olvadozó lény fel nem ébred. És nem kifejezetten jõkedvû... :)

Ric$ - 2012-03-02

(Filmkritika)

Úgy indultam ezzel a filmmel, hogy valami másodvonalbéli alkotás lesz, ami a Transformers féle õrület farvizén, Hugh Jackman presztizsével és sármjával fog bekéretszkedni a mozikba (késõbb a DVD-s polcokra). A beharangozást követõ 27 millió dolláros nyitóhétvége is alátámasztotta nagyrészt a várakozásaimat, de azért teljes mértékben semmit nem ítélek el, ha még nem láttam. Csalódnom kellett.

Dávid - 2012-02-27

(Filmkritika)

Ezzel a filmmel el is érkezünk Christopher Nolan eddigi rendezõi munkásságának kivesézéséhez. Aki végigolvassa az összes, vele kapcsolatos cikkünket (Mementó, Álmatlanság, Batman: Kezdõdik, A tökéletes trükk és a Sötét Lovag), láthatja, hogy sem Ric$ sem én nem beszéltünk a levegõbe, amikor Hollywood egyik legjobb rendezõjének tituláltuk õt. Aki valóban, és ténylegesen izgalmas, csavaros és élménydús filmeket akar látni, annak minden filmjét ajánlom.

Dávid - 2012-02-23

(Filmkritika)

Folytatván a Nolan-filmek kivesézését jelen kritika tárgya a Tökéletes trükk. Idõrendben ugyan az Álmatlanság jönne, ám arról már korábban értekeztem itt:
http://ricsandgreen.hu/main.php?get=article&id=almatlansag_insomnia_-_2002

Rendezte:
Christopher Nolan
Fõszereplõ(k): Christian Bale, Hugh Jackman, Michael Caine, Scarlett Johansson, David Bowie
Történet:  Két bûvész-segéd ugyanannál a bûvésznél dolgozik. Miközben saját karrierjükrõl álmodnak egyikük beleszeret a segéd-hölgybe. Ám a másik gondatlanságából, (vagy pusztán balszerencsés véleltlenbõl?) a hölgy meghal. Ezek után kettejük viszonya elmérgesedik, folyamatosan próbálják túllicitálni a másik mûsorát, trükkjeit. Szépen lassan egymás halálos ellenségeivé válnak...

Ric$ - 2012-02-23

[61 - 65]