(Filmkritika)

Számomra a Lincoln Lawyer is úgy került terítékre, mint a legtöbb hasonló témájú film. Mindig is vonzottak az ilyen ügyvédes, bíróságos, ügyészes témájú filmek. Említhetném akár a Frost vs. Nixon-t, vagy hasonló alkotásokat, de most Brad Furman rendezõ alkotásáról lesz szó (és isten ments, hogy akár egy karaktert is másra pazaroljak).

Dávid - 2012-04-16

(Filmkritika)

Rendezte: Doug Liman (Rejtély), Paul Greengrass (Csapda-Utlimátum)
Fõszereplõk: Matt Damon, Franka Potente, Joan Allen, Julia Stiles, Karl Urban, David Strathairn
Történet: Miután egy halászhajó kiment a vízból egy eszméletlen, és nem mellesleg amnéziás férfit, akkor veszi kezdetét ez a három filmen át tartó hajsza az igazságért...

Ric$ - 2012-03-03

(Filmkritika)

Rendezte: John Carpenter
Fõszereplõ(k): Kurt Russel, Wilford Brimley, Keith David, Donald Moffat
Történet: Egy amerikai kutatóbázison furcsa dolog történik, a Déli-Sarkon. Egy helikopteres norvég férfi egy kutyát üldöz, és folyamatosan lõnek rá. Mikor véletlenül az egyik amerikait találja el, azok lelövik a férfit, és a helikopter felrobban. Mivel a norvégek már nem tudják elmondani, miért is üldözték a kutyát ennyire elszántan, ezért páran átmennek a norvég kutatóállomásra körülnézni. És ott érdekes felfedezést tesznek. Miközben az amerikai bázison a kutya...
Elég kuszára sikerült a sztori-ismertetõm, de nem tudtam hirtelen normálisan leírni. Ez a hivatalos: "1982 telén járunk. Egy kutatóbázis 12 fõs személyzete olyan idegen létformával szembesül, amely százezer éven át volt eltemetve a jégben. Az alakváltásra képes lény hamarosan elszabadul, és óriási pusztítást végez a bázison. A lakók egyre kétségbeesettebbek, már nem tudják ki ember, és kibe költözött be a DOLOG..."

Ric$ - 2012-03-02

(Filmkritika)

Rendezte: Matthijs van Heijningen Jr.
Fõszereplõ(k): Mary Elizabeth Winstead, Jørgen Langhelle, Joel Edgerton , Ulrich Thomsen
Történet: Egy kutatócsoport hatalmas felfedezésre jut a Déli-Sarkon. Egy jégbefagyott ûrhajót találnak, és melette egy fagyott idegent. Ezzel addig nem is lenne nagy gond, amíg az éppen olvadozó lény fel nem ébred. És nem kifejezetten jõkedvû... :)

Ric$ - 2012-03-02

(Filmkritika)

Úgy indultam ezzel a filmmel, hogy valami másodvonalbéli alkotás lesz, ami a Transformers féle õrület farvizén, Hugh Jackman presztizsével és sármjával fog bekéretszkedni a mozikba (késõbb a DVD-s polcokra). A beharangozást követõ 27 millió dolláros nyitóhétvége is alátámasztotta nagyrészt a várakozásaimat, de azért teljes mértékben semmit nem ítélek el, ha még nem láttam. Csalódnom kellett.

Dávid - 2012-02-27

[61 - 65]