(Filmkritika)

Amikor én még kissrác voltam -  a 80as években- elkaptuk az űrkorszak végét. 1988-ban a debreceni Kölcsey Ferenc Művelődési Központban Farkas Bertalannal találkozni olyan volt, mint egy megvalósult álom (a slussz poén, hogy majdnem napra pontosan 30 évvel ezután, idén megismételtük a randevút, ugyanott). - Kiss UtolsóCsillagharcos Ákos vendégcikke!

Ric$ - 2018-11-16

(Filmkritika)

Amikor én még kissrác voltam -  a -80as években- elkaptuk az űrkorszak végét. 1988-ban a debreceni Kölcsey Ferenc Művelődési Központban Farkas Bertalannal találkozni olyan volt, mint egy megvalósult álom (a slussz poén, hogy majdnem napra pontosan 30 évvel ezután, idén megismételtük a randevút, ugyanott). - Kiss UtolsóCsillagharcos Ákos vendégcikke.

Ric$ - 2018-11-16

(Filmkritika)

Ritka pillanatok egyike, amikor megnézek egy eléggé tinihorror jellegű trailert, és késztetést érzek arra, hogy beüljek a moziba és megnézzem. A Horror Park esetében azonban határozottan így volt, minden klisés jellege ellenére is. Nem is gondolkodtam sokat, szombat este beültünk a moziba, és vártuk, hogy ránk hozzák a frászt...

Ric$ - 2018-10-01

(Filmkritika)

Magyar horrorfilm? Végre! Igen, tudom, hogy volt több is, illetve lesz is, de a The Basement körül csinált kis marketing kampány nagyon ügyes és figyelemfelkeltő volt. Mivel idehaza a filmet csak közönségtalálkozó vetítéseken lehetett megnézni, így felvettem a kapcsolatot a készítőkkel és beszereztem tőlük egyet a film limitált blu-ray változatából. Nem titkolom: nagy elvárásokkal és még nagyobb izgalommal ültem le megnézni a filmet...

Ric$ - 2018-09-28

(Filmkritika)

A tibeti buddhizmus évszázadokig létezett a világtól elzárva. Bár a 30as -és 40-es években már szivárogtak be nyugati látogatók (a Hét év Tibetben megvan mindenkinek, ugye?), érdekes módon mégis a kínai katonai megszállás, és az ezt követő-gyakorlatilag a teljes tibeti spirituális élet eliminálását célzó- gyarmatosítás tett hozzá a legtöbbet a buddhizmus nyugati térnyeréséhez. - Kiss Ákos vendégcikke!

Ric$ - 2018-09-27

[1 - 5]