Bohemian Betyars interjú
(Interjú)

2010. március 5. (Péntek, Moly)
Te hallottál már a Bohemian Betyars nevû formációról? Nem? Hát én sem. Pedig már egy éve léteznek, és az aznap esti színpadi teljesítményük alapján már most sztároknak kellene lenniük. A betyárpunk zenekar hegedûs -vokalistáját, Mátét faggattam egy nagyon gyors villáminterjúban.

- Mindenek elõtt, aki nem ismeri a Bohemian Betyars-t, hogyan mutatnád be pár szóval?
- Magyar, balkáni és cigány népzenét keverünk punkkal és rockkal. Lényegében ennyi. Gogol Bordello-t aki ismeri, mi is olyasmi vagyunk, azzal az iránnyal indultunk, és próbáltuk megtalálni a saját hangunkat itt Magyarországon.
- Hogy jött a névválasztás?
- Hú, hát a névválasztás az nagyon, nagyon fura dolog volt. Nagyon sokat veszekedtünk, ami tényleg visszaadja az egész életérzést. Végülis a Bohemian lényegében az egész életmód. Buli van, csajok vannak, pia, meg minden. A betyár, lényegében annyi, hogy is mondjam, magyar vonatkozásban a legelsõ punkok voltak. Kívülállók voltak, akik nem törõdtek a rendszerrel. Ezért lettünk Bohemian Betyars.
- Mikor alakultatok?
- Egy éve alakultunk.
- Van valamilyen hangzóanyagotok?
- Felvettünk már négy számot, ami kinn is van a myspace-ünkön. Próbáljuk felvenni az összeset, mert sok számunk van, csak hát az idõ...
- Aki olyan hülye, mint én, és szeretne eredeti cd-t vásárolni, hol tud hozzájutni? A koncerteken kívül természetesen.
Végleges cd az õsszel lesz kb., de ilyen demo-féle, 5-6 számos papírtokos cd már lesz áprilisban is szerintem. És ezt koncertek után fogjuk árulni.
- Lemezen kívül tervek a közeljövõre?
- Szeretnénk az összes fesztiválra eljutni, (itt Paddy belekiabál a diktafonba: "Itt õrült elmék vannak!!!", majd Máté helyesel:) õrült, õrült! (nevet) Azon kívül amerikai turnék. (nevet) Nem, csak a fesztiválok.
- Kimaradt valami?
- Mibõl maradt ki mi? (nevet)
- Az interjúból. (nevetek) Valamit hozzátennél még?
- Aki szereti az ilyen zenét, a bulit, a magyar népzenét egy kicsit átdolgozva, az jöjjön el a koncertünkre, és meglátja, hogy tetszik-e, vagy nem.
- Üzensz valamit az Olvasóinknak?
- Azt üzenem, hogy rakenroll! (nevet) És köszönöm szépen!

(A kimaradt két kérdést a Paddy and the Rats interjúban olvashatjátok!) 

Ric$ - 2010-03-28

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!